Noaptea cărților deschise. 23 Aprilie

Marți, 23 aprilie, Editura Litera și ziarul Ring sărbătoresc Ziua Mondială a Cărții printr-un eveniment inedit, Noaptea cărtilor deschise. Acesta va avea loc în centrul vechi al Bucureștiului, începând cu ora 18.00, și va continua până târziu în noapte. Trecătorii din zonă vor fi întâmpinați de mii de cărți deschise și desfășurate pe toată strada Lipscani, de la intersecția cu strada Smârdan până la Calea Victoriei.

Organizatorii îi vor invita pe toți trecătorii să își aleagă una sau mai multe cărți dintre cele peste 3 000 dăruite de Editura Litera. 23 aprilie reprezintă și o dată simbolică pentru literatura universală: în această zi, în anul 1616, au murit Cervantes şi Shakespeare.La aceeaşi dată, dar în alţi ani, s-au născut ori au murit scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla. Pornind de la aceste considerente, în anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie Zi Mondială a Cărţii, pentru a le aduce astfel un tribut tuturor scriitorilor şi, în acelaşi timp, pentru a-i încuraja pe toti cititorii, dar în special pe tineri, să (re)descopere plăcerea lecturii. Ne vedem acolo.

Morala: Cine are carte, are parte!
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
aprilie 19, 2013

Etichete: , ,
    • La 18:00 incepe, informație culeasă din comunicatul de presă. Poate ne vedem pe-acolo, oricum o să dureze până târziu în noapte.

    • Eh, știi cum este asta? Exact cum simt eu când au loc evenimente importante în afara Bucureștiului. Și se întâmplă des. să știi :)

  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.