Doza online IX

Doza online: cele mai interesante articole pe care le-am citit săptămâna aceasta pe bloguri. Am remarcat faptul că s-a scris intens despre realitate. Mulți au scris despre experiențe personale mai mult sau mai puțin plăcute sau despre ceea ce au învățat după interacțiunea cu oamenii. Am de toate: SF, comedie, întrebări și răspunsuri, filosofie și film. Pentru că am găsit mai multe articole interesante, săptămâna aceasta nu recomand șapte, ci opt articole pe care pur și simplu merită să le citești. Lectură plăcută!

Mario scrie cu deosebită încărcătură emoțională despre bad hair day. Am remarcat suspansul și finalul neașteptat, BHD:

Ai simtit toata ziua. ca si cum ceva nefiresc e acolo. Desigur ca se intampla numai pentru ca aseara ai vrut sa te speli pe par, dupa care nu ai mai vrut si ai decis, in fine, prea tarziu ca vrei totusi. Te-ai culcat si te-ai trezit ravasita. Cuvintele inca iti mai erau imprimate pe retina si te deranjau la pieptanat.

Valentin relatează o aventură urâta, dar din care avem foarte multe de învățat. Scrie despre o bancă la care nu ar trebui să avem conturi deschise. De 200 de ani susținem viitorul iar dacă voi nu ne vreți, noi vă vrem:

Este un articol lung, dar ar fi fost și mai lung dacă aș fi povestit tot ce s-a întâmplat în mai puțin de un an, de când sunt client. Și nu doresc nimănui să fie client și să aibe nevoie de ceva de la ei. Oricum, nici nici nu s-ar mai putea, divizia de retail a fost cumpărată.

Sonia face o listă foarte interesantă și lesne de aplicat celor din online. Nu te supăra frate:

Nu te supăra frate dacă nu te vizitez zilnic. “Scriitor” de blog ca și mine știi foarte bine cât timp trebuie să aloci scrisului și vizitelor pe la cei pe care îi urmărești. Așa cum știi că, la fel ca mine, nu ești doar blogger. Ai și o altă viață.

Ioana vine cu un trailer foarte interesant, despre cele 99 de filme pe care trebuie să le vezi:

E superb trailerul, parerea mea. Si recunosti multi eroi din filme, dar si mai bine e atunci cand recunosti secventele si stii exact despre ce film este vorba. Si ti se face dor sa le revezi. Sau cel putin mie mi s-a facut.

Ciprian lămurește falsa problemă a “cyber-bullying”-ului, adică a comportamentelor ostile din online. Hai sa invatam 2.0 – despre ask.fm:

Păi asta ar însemna ca pe lângă faptul ca acel individ sau grup de indivizi, folosesc acest tip de comportament in online, să aibă tupeul de a ieşi în offline, adică în faţa ta, cu acelasi tip de comportament, inclusiv să te rănească/lovească/omoare, deci din punctul meu de vedere “cyber-bullying”-ul  nu include actele de sinucidere facute de acei copii britanici.

Javra centralizează cele mai ciudate căutări pe Google. Am râs copios, un articol care pur și simplu merită citit. Afară, neisprăviţilor:

Google mă calcă pe bătături trimiţându-mi tot felul indivizi nebuni şi agramaţi care intră cu bocancii noroiţi pe blogul meu şi-mi tulbură feng shui-ul. Vin cu remarci idioate, sfaturi, vise, mărturisiri, dorinţe şi întrebări tâmpite, la care o să le răspund cu maximă seriozitate, ca să nu mai caute vreodată.

Vienela trage un semnal de alarmă într-un articol plin de întrebări ale căror răspunsuri ne ajută pe toți. Unde este mama înțelepciunii:

Ce fel de om este cel care doreşte ca un alt om să moară în chinuri? Mai este om cel care descrie cu lux de amănunte torturile pe care ar vrea să i le aplice unei persoane, doar pentru că s-a născut şi a crescut într-un alt mediu?

Bonus, Adina continuă seria Vampirismul energetic rafinat cu Vânătoarea de defecte.

Morala: Duminica ia-ți doza online!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
august 11, 2013

Etichete: , ,
  • Îţi mulţumesc pentru nominalizare!
    Nu ştiu cum de n-am dat de postarea Vienelei, fiindcă aş fi recomandat-o şi eu.
    Bine că ai semnalat-o. Celelalte materiale recomandate de tine urmează să le citesc.

    • Nu trebuie sa-mi multumesti. Noi ar trebui sa-ti multumim pentru faptul ca vrei o lume mai buna. Nu sunt multi :)

  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.