Doza online V

Doza online. Frunzărind blogosfera am descoperit articole tari săptămâna aceasta. S-a scris despre bloggeri şi despre greşelile lor, despre sentimente, despre oameni, despre psihologie sau despre relaţiile dintre bărbaţi şi femei. Am câteva recomandări, am cules şapte articole pe care eu le-am găsit interesante săptămâna aceasta. Iată doza online de săptămâna aceasta.

Iulia scrie foarte interesant despre gândurile şi comportamentele noastre. Lars and the real girl este un articol care dezbate faptul că mintea și corpul uman știu uneori în mod automat de ce avem nevoie pentru a putea continua lupta pentru supraviețuire. Mi-a plăcut modul în care a despletit mintea oamenilor normali.

Javra analizează un studiu care scoate la iveală faptul că femeile măritate sunt mai fericite decât cele care au o relaţie de concubinaj ori sunt singure. Desigur, a avea un partener permanent nu poate garanta fericirea niciunei femei, dar un bărbat care o iubeşte îi oferă susţinere şi intimitate emoţională unice. Ce aşteaptă femeile de la bărbaţi?

Chinezu vine cu o idee geniala: Cele 7 păcate capitale ale bloggerului ar putea deveni un eBook de succes. Bloggerii sau cititorii de bloguri sunt invitaţi să-şi scrie părerea despre greşelile bloggerilor. Cele mai importante greşeli for fi dezvoltate ulterior. Sigur avem ce invăţa de aici.

Adina scrie despre Cunoaştere si tipare mentale.  Mărturiseşte că că este foarte greu să-şi oprească tiparele mentale atunci când este martora unor întâmplări, experiențe de viață sau atunci când cunoaşte o persoană. Înaintează ideea că tipare ne limitează uneori aproape în totalitate bucuria cunoașterii conștiente. Un articol foarte bun.

Diana vorbeşte foarte direct despre esența a ceea ce trebuie să fie un tată. De la Terminator la Henry Miller este o  însemnare adresată celor care cred în libertate şi trebuie interpretată ca atare. Mie mi-a plăcut foarte mult ideea.

Sonia ne spune direct: Eu nu cred în destin. Nu îi împărtăşesc această idee, însă mi-a plăcut sinceritatea cu care a scris. Mi-a plăcut modul în care şi-a justificat afirmaţia. O dezbatere care merită atenţie, zic eu.

Andrei ridică o problemă la care cred că mulţi s-au gândit. Cât de corect este ca părinţii să pună pe Facebook poze cu odraslele dezbrăcate? Copiii nu pot fi întrebaţi dacă sunt sau nu de acord, pentru că de cele mai multe ori sunt prea mici. Este asta nuditate infantila? Eu spun că este. Dacă pe mine nu m-a întrebat nimeni, să fac şi eu la fel, nu?

Morala: Duminica ia-ți doza online!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
iulie 14, 2013

Etichete: , ,
 • Interesante recomandări. Articolul Chinezului mi-a dat o temă de gândire, iar cel al Adinei vine acum, când în mintea mea deja încolțise ideea de a scrie despre ceva asemănător oarecum, despre automatisme.
  Cât despre articolul meu, nu s-a vrut un punct de plecare pentru controverse ci un subiect pe marginea căruia să ne expunem părerile personale încercând să le îmbogățim cu ceva din gândurile celorlalți. Ceea ce s-a și întâmplat. Apreciez enorm discuțiile purtate fără patimă chiar și atunci când se întâmplă să avem păreri divergențe. Iar când ele se poartă pe blogul meu, nu pot decât să le mulțumesc celor care mă citesc.
  Îți mulțumesc și ție pentru menționare.

  • Si mie imi plac foarte mult discutiile civilizate si argumentate, chiar si in contradictoriu.
   Articolele Adinei parca vin mereu atunci cand ai nevoie de ele.
   Eu iti multumesc pentru o perspectiva diferita.

 • Mulţumesc pentru recomandare!
  Interesante articolele nominalizate de tine.
  Materialul Chinezului îl citisem. Ideea e bună, dar n-am încredere că va fi
  un plan dus la bun sfârşit şi bloggerii vor avea de învăţat din chestia asta.
  Celelalte materiale le-am citit acum, fiind recomandate de tine.
  Cel al lui Andrei a fost interesant mai ales datorită comentariilor stârnite.

  • LEgat de nuditatea copiilor pe Facebook, ori sunt eu prea dubios, ori lumea asta e nebuna de tot :)

 • Mă bucur că ți-au plăcut rândurile respective, mă uitam la film și am simțit nevoia să fac ordine printre niște gânduri :)
  Mulțumesc că m-ai menționat pe-aici și mulțumesc și pentru celălalte recomandări :) Unele le-am citit zilele trecute, celălalte urmează.

  • Prea multe multumiri.
   Nu sunt obisnuit si nu stiu cum sa reactionez :)
   Eu as recomanda sute de articole, dar fiecare este in filmul lui, asta ca sa pastrez nota.
   Ceea ce ai scris tu a fost un articol exact in nota mea preferata. Parc-ar fi fost scris de mine.

 • Iti multumesc si eu Razvan – cu intarziere – pentru faptul ca ai mentionat din nou un articol de-al meu, dar mai mult de atat, pentru ca mergi mai departe cu doza on-line, pentru cei care au mereu nevoie de o ora in plus, asa cum sunt eu, o selectie servita pe tava este mai mult decat bine-venita!

  • Diana, credeam ca ne-am inteles. Eu culeg articole interesante de la oameni pe care eu ii gasesc interesanti. Dar nu trebuie sa-mi multumesti ca fac asta. O fac din pura placere.

   Da, stiu ce zici, pentru ca la fel fac si eu duminica, dau o tura printre articolele recomandate de altii care fac la fel ca mine. Este foarte util :)

 • Te pune pe gânduri?

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.