Doza online VI

Doza online. Urmează șapte articole pe care eu le-am găsit interesante navigând pe bloguri săptămâna aceasta. Ca întotdeauna, găsesc utile articolele care mă fac să-mi pun întrebări; care-ți oferă posibilitatea să înveți ceva, sau care pur și simplu te ajută…în orice fel. Am recomandări despre dezvoltare personală, despre om și despre modul în care trăiește el, despre minciună, religie sau despre vise. Iată doza online de săptămâna aceasta:

Iarăși m-a determinat Adina să pun pauză și să sap adânc în mintea mea. Să încerc sa-mi răspund la cele mai dificile întrebări și să luminez o parte dintre ele. Informații care mi-au schimbat viața:

Ne-am înșelat cu toții. Percepțiile noastre de timp și spațiu ne-au dus în eroare. O mare parte din ceea ce credeam că știm despre Universul nostru – faptul că trecutul s-a întâmplat deja și că viitorul e ceva ce va fi, faptul că spațiul este doar un vid gol, că universul nostru este singurul univers care există – toate acestea ar putea fi greșite.

Am găsit la Adela un articol motivațional scris mai degrabă cu sufletul. Puterea viselor – un fragmen din viața mea:

 Mult timp, am crezut că dacă îmi voi ignora visele şi îmi voi ocupa timpul cu altceva, totul va fi bine; viaţa va merge înainte, mă voi resemna cu gândul că nu îmi voi urma niciodată dorinţele, voi alege alte drumuri care, speram eu, mă vor duce spre fericire şi împlinire.

Javra a scris câteva articole interesante despre minciună. Imparțial fiind, a analizat și ce minciuni spun femeile bărbaților, dar și ce minciuni spun bărbații femeilor:

Am arătat şi ce mici minciuni le spun femeile partenerilor, în general, pentru a-i menaja. Însă un studiu a relevat faptul că şi bărbaţii mint vârtos. Poate n-o să să vă vină să credeţi, dar parcă s-au obişnuit cu minciunile: mint cam de şase ori zilnic, de două ori mai des decât partenerele lor.

Mitzaa a scris un guest-post foarte interesant avansând multe idei pe care eu le împărtășesc. Divinitatea – arma religiei?:

Probabil că preoții creștini nu au considerat ca fiindu-le apropiați liber-cugetătorii, filozofii, oamenii de știință etc. din moment ce creștinii botezați de astfel de preoți erau ”învățați” de aceștia să se teamă, să respingă ideile sau conceptele filozofice considerate a fi ceva satanic, instaurând prin exemple de teroare ceea ce li se întâmplă celor care nu ascultă de cuvântul preoților și considerați eretici.

Loredana are, pe lângă alte calități, foarte mult curaj și o imaginație colorată. Deși sunt niște articole mai vechi, merită savurate neapărat. Bed time story 1 și Bed time story 2:

Erai acel baiat pe care eu nu-l avusesm. Acel baiat care nu se ferea sa fie altfel in pat. Mi-a placut la nebunie asta. Stiam ca pot discuta despre orice cu tin. Erai pe acelasi fir cu mine, chiar daca tu spuneai ca sunt doar o naiva visatoare, care a dat de ceva nou. Nu, tu erai acel lucru de care aveam nevoie. Lucru pe care il cautam in toti.

Dragoș a scris foarte profund despre fericire. Un exemplu bun care ar trebui să ne pună pe gânduri. Uităm să fim fericiți:

Nu stiu daca de vina e sistemul, daca de vina suntem noi, sau daca nu cumva ne cream prea multe ziduri in viata noastra in loc sa le daramam pe cele deja existente. Viata ar trebui sa fie simpla, fara reguli impuse de societate, fara reguli pe care altii ti le repeta zi de zi, ca nu cumva sa te abati de la ele.

De la Chinezu vreau să preiau neapărat o rugăminte colegială către blogosfera românească:

Mie mi se pare o ocazie fabuloasă pentru un blogger român să ajungă să se antreneze ca un astronaut. Mi se pare o oportunitate excelentă pentru blogosfera românească să îşi arate sprijinul pentru o astfel de iniţiativă, pentru că nu se întâmplă de multe ori ca un brand, din indiferent ce industrie, să ofere un astfel de premiu exclusiv pentru un blogger. Promovaţi această campanie cum puteţi mai bine.

Morala: Duminica ia-ți doza online!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
iulie 21, 2013

Etichete: , ,
    • Nu recomand decat ceea ce-mi place. Cred ca nu mai trebuie sa-ti spun ca savurez pe nerasuflate articolele tale :)

  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.