Doza online VII

Doza online, cele șapte articole interesante de săptămâna aceasta sunt aici. Am câteva articole foarte profunde despre dezvoltarea personala. Am recomandări care-aduc zâmbetul pe buze, o cugetare profundă asupra vieții și câteva teme bune de gândire. A fost o săptămână profundă pe blogurile pe care le răsfoiesc. Iată doza online de săptămâna aceasta:

Iulia ne vorbește într-un mod foarte uman și interesant despre psihologie. Psi:

Nu îmi place psihologia ca domeniu profesional. Imi place psihologia ca resursa informationala, ca mijloc de a intelege mai bine specia asta, ca mijloc de cunoastere si autocunoastere. Daca va fi sa lucrez in domeniu, o voi face in felul meu. Nu vreau clienți, vreau oameni.

Javra ne aduce zâmbete pe buze cu câteva perle foarte interesante. Perlele unor profesori le întrec pe cele ale elevilor:

Ia-mi-o, trage-mi-o şi pe o parte şi pe alta şi pune-mi-o pe catedră… (Era vorba de o foaie de hârtie.) Eu nu văd acuma de ce să stau cu cracii-n sus, dacă eu mi-am terminat treaba! P-asta o facem orală.

Andrei vine cu o propunere interesantă care ar putea fi soluția multor probleme economice ale țării. Accize sau impozite pe poşete sau pantofi? Cum ar fi?

Revenind la băutură versus pantofi şi poşete. Din câte ştiu eu, la alcool se plătesc accize, care nu sunt deloc mici, pe când la pantofi şi genţi nu.  În virtutea egalităţii între sexe, să se introducă nişte accize şi pe astea. Păi ce, nu sunt tot vicii? Nu trebuie să ajutăm economia statului de drept cumva?

Vienela vorbeste deschis, simplu si frumos despre jumătatea ei. Aș vrea să văd prin pleoapele închise:

Îmi vine un gând nebunesc… Mi-ar plăcea ca într-o zi, cândva, să devin soţia lui… Îi simt buzele atingându-mi lobul urechii, o atingere ca de aripă de fluture. Mă bufneşte râsul involuntar.

Adina a documentat foarte bine un subiect care ne privește pe toți. Vampirismul energetic rafinat: Relația de subordonare și Inducerea stărilor de frică:

Fiecare dintre noi s-a simțit măcar o dată secătuit de energie după o întâlnire cu cineva sau după ce am fost într-un anume cerc de prieteni. Și asta deoarece relațiile interumane nu au încetat să fie schimburi energetice dezechilibrate și se pare că mai este ceva vreme până când acest fapt să se schimbe.

Mario scrie foarte profund despre viață. Despre modul în care oamenii aleg încătușarea și despre frica de libertate. Unul dintre cele mai bune articole pe care le-am citit în ultima vreme. Dialog:

Asculta-ma! viata si moartea, respiratia si lipsa ei, pamantul…nu exista. nu pot fi decat inauntrul tau si pentru a le vedea, pentru a fi liber trebuie sa ma lasi sa te duc in univers. ma prinse de mana si ma ridica in aer.

Chinezu atinge un subiect interesant. Despre relațiile amoroase între colegi de serviciu:

Întrebarea este directă, clară şi răspicată: Sunteţi sau nu de acord cu relaţiile amoroase între colegii de serviciu? Eu dau câteva argumente pro şi câteva contra. Ca să avem puncte de plecare, cum ar veni.

 Morala: Duminica ia-ți doza online!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
iulie 28, 2013

Etichete: , ,
 • Multumesc frumos pentru recomandare! Revin putin mai tarziu sa ma uit si pe recomandari. Stiu sigur ca voi incepe cu ceea ce spunea Iulia. :)

 • Aaaaaaa, cat mi-a placut articolul cu relatiile amoroase la serviciu, precizez faptul ca feng-shui-ul e dat atata timp cat totul se petrece in umbra, odata ce relatia devine vizibila, se trece instantaneu in zona de „de ce ai zis aia”! Si inca ceva: cu cat e firma mai mare, cu atat paienjenisul e mai des :))) revin si referitor la celelalte articole, ca de fiecare data, selectia este excelenta!

  • Nici nu ma gandeam ca ti-a placut cel scris de Andrei, despre impozite pe posete si pe pantofi cu toc :))

   Da, ai dreptate, cand este „șustache” este cu mult mai interesant. Adica fara cerere la hașer :)

  • Ba cum sa nu, eu chiar nu cumpar cartofii la sac! ;-) Cat despre restul articolelor, pe scurt spun: blogul lui Mario a intrat la mine in likes, am mai citit cateva articole si sunt pe gustul meu, despre vampirismul energetic am tot citit si eu, dar Adina are un fel deosebit de-a sintetiza informatia, plus un articol superb despre cum se vede lumea la 16 ani…, oameni vs. client si lumea de dincolo de teorii ar trebui sa fie imperative pentru orice psihoterapeut, perlele citate de Javra sunt amuzante, dar, cum am mai scris candva, pe mine ma ingrijoreaza lucrurile de acest gen… Iar despre articolul Vienelei spun „doar” ca este sublim…

   Gata, mi-am facut temele! :-)

  • si pentru ca meriti, asta-seara ai un zece curat :)

   Da, Vienela face ce face si mai scoate cate-o perla de-asta siropoasa. Lumea ar zice ca nu se mai poarta, dar mie-mi plac mult articolele scrise din adancul sufletului.

   Da, Adina are multe, multe de aratat lumii.Si pe blog si in viata, in general.

   Mario stie atat de multe, dar scrie atat de putine :)

 • Te pune pe gânduri?

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.