Agenţie respectabilă de turism respectabil

Ştiu ce înseamnă administrarea unui site. Ştiu ce înseamnă comunicarea dintre copywriter şi administratorul unui domeniu. Ştiu ce înseamnă marketing, vizibilitate şi corectitudine. Ştiu ce înseamnă ca după ce munceşti ca spartul şeful tău să ceară şi mai mult şi să ai impresia că nici patru mâini dacă ai avea nu te-ar ajuta.  Întâmplător, pentru că lucrez în turism, am aterizat pe site-ul unei agenţii pe care eu o consideram mare. Din multe puncte de vedere. Am o captură de ecran menită să susţină contrariul. De precizat că acesta nu este un articol publicitar!

Dar sunt câteva aspecte pe care eu nu le  ştiu. Această agenţie de turism (al cărui nume nu merită să fie menţionat) oferă servicii turistice: bilete de avion, hoteluri şi maşini de închiriat. Admit faptul că nu toată lumea ştie a vorbi limba franceză, dar Reant a car sună cel puţin bizar.  Să spunem că aceasta nu este o problemă atât de grava. Nu toţi sunt experţi în ale limbilor străine. Dar…

Fix la nivelul privirii, adică acolo unde se plasează produsele noi sau produsele care reprezintă oferte speciale, tronează un anunţ cel puţin halucinant: Combinaţii speciale făcute exclusiv pentru clienţi nostri! Nu ştiu cu ce să încep. Să încep cu dezbaterea sensurilor lui combinaţii? Sau să-mi dau una peste frunte sperând că articolul hotărât enclitic „i” îşi va face miraculos apariţia? Sunt indecis şi mă declar învins. Indiferent cum aş proceda nu reuşeşec să îndepărtez starea de hipnoză.

Morala: Este important să exişti în online, ştiu. Dar nu cu orice preţ.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
aprilie 19, 2013

Etichete: , , ,
 • Probabil nu au multi angajati si este greu sa ii ceri unui om sa se priceapa la toate. Nu poti fi si bun comerciant, si mare profesor de limba romana (sau oricare alta limba). :))

 • Eu nici nu cred ca site–ul respectiv are angajati romani, e o chestie facuta de mantuiala, mare branza sunt 100000 de genul asta peste tot si la urma urmei cine foloseste agentii de turism din alea super personalizate de la care ai putea avea vreo pretentie mai mare ca intermediari pt un simplu bilet de avion sau hotel, sau un sejur oarecare, ca se pot gasi chestii organizate direct de firmele de avioane cu partenerii lor, sau mari consolidatori de preturi sau de diverse voiaje larg recunoscuti la nivel international, si se foloseste o agentie de voiaj mai mica mai personala asa aleasa cu mare grija, desigur, doar poate daca vrea cineva sa plece undeva ff exotic indepartat cu un program ff special, ca de ex o calatorie cu ghid special in Japonia, sau o croaziera cu conferinte despre habitatul pinguinilor, sau ceva de genul asta, care e organizat expres fie de agentia respectiva de voiaj care are contactele necesare in strainatate, (desi si aici depinde pe cine, ca doar nu am sa aleg eu sa merg intr-o calatorie cu ghid si cu program la o chestie pe care o pot gasi si singur, gen Casa Poporului, ci daca vreau ghid vreau ghid sa ma duca sa vad si sa aflu niste chestii mai interesante si mai putin cunoscute, desi ma rog acum de cand cu Internetul exista atat informatie incat nu prea cred ca exista prea multe chestii ff necunoscute, numai sa stii cum si unde sa le cauti iar pt Japonia e ceva mai dificil pt ca acolo multe chestii interesante le gasesti mai mult pe lb japoneza si asta e mai greu de dat searchuri cu Google translate, plus pt Japonia daca incerci singur e mai costisitor, trebuie ceva ajutor, si nu il vei primi pe asta de la japonezi !), fie agentii de turism partenere cu o companie de croaziera care nu vinde ea direct ci numai prin intermediul unor agenti de turiism parteneri cu care are firma respectiva contract.

  Adica de la site-urile de genul celui postat mai sus nu poti avea nici o pretentie pt ca pur si simplu copiaza chestii pe care le gasesti pe toate drumurile si singur, asa ca daca nu ai de gand sa-i folosesti oricum, ce rost are sa ai pretentii de la ei ? Chiar si daca aveau site-ul brici tot nu crestea prea mult sansa sa ii foloseasca mai multi decat tot aia care ii folosesc si acuma din cine stie care motive.

  • Investitorii sunt străni, e adevarat, dar angajații sunt români. M-am interesat eu :)
   Să știi că majoritatea firmelor care fac turism online, vând cam aceleași produse. Diferențele se fac la tarife. Pentru că unele agenții de turism au contacte tari și oferă tarife cu mult mai bune decât celelalte, dar serviciile sunt similare.

   În fond, nici nu contează că este agenție de turism, din punctul meu de vedere contează faptul că este o entitate mare, care se respectă. Sau se respecta…

  • Se poate plati si prin Viraj Bancar? Ca altfel nu ma intereseaza :)
   Nu merge linkul, din pacate.

 • Te pune pe gânduri?

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.