Cele trei puncte

Auzi, tu te uiţi la meciuri de fotbal? Eu mă mai uit din când în când. Imi place să mă uit la fotbal, o fac destul de rar, nu pot spune că sunt un împătimit. Eu mă uit la fotbal ca la spectacol. Şi în general, meciul de fotbal se transformă în spectacol doar în Cupele Europene. Diferenţa dintre meciurile din Europa şi cele din România este foarte mare. Dar totuşi noi avem ceva ce ei nu au. Noi avem nişte declaraţii senzaţionale după meci.

Noi ne-am dorit mai mult victoria. Acesta este, negresit, raspunsul oricarui fotbalist, la intrebarea legata de motivul castigarii meciului. Nu stiu cum ti se pare tie, dar mie mi se pare senzationala constructia. Treaba este ca nu conteaza cat de buni sunt unii sau ceilalti, important este cine isi doreste mai mult. Mi se pare corect.

Ne-am chinuit mult, dar nu a vrut sa intre astazi. Nu te gandi la prostii. De la fotbalisti am aflat ca sunt meciuri in care mingea nu vrea sa intre in poarta. Nu vrea ea si cu asta basta. Indiferent de unde tragi, mingea nu vrea sa intre in poarta. Evident ca meritam victoria astazi, am muncit mai mult, dar daca nenorocita aia de minge nu a vrut sa intre in poarta, ce pot face bietii jucatori?

Pe teren a existat o singura echipa. Aceasta este expresia cu care forbalistii isi exprima superioritatea, facand de obicei referire la echipa la care joaca. Adica nu doar ca i-au dominat, ca i-au batut la diferenta de doua goluri, nu! A existat o singura echipa pe teren: echipa lor. Ceilalti erau in tribune, se uitau la astia cum joaca singuri si castiga la doua goluri diferenta.

Mijloacele noastre de exprimare in teren au suferit in prima repriza, dar in al doilea mitan ne-am revenit. Asta este una dintre cele mai lungi fraze pe care le auzi intr-o declaratie data dupa meci. Fotbalistii, fara ofensa, au intradevar dificultati de exprimare. Dar eu vorbesc doar de limbaj. De la ei aflu insa ca au dificultati de exprimare si in teren, nu doar in fata camerelor.

Importante sunt cele trei puncte. Dupa o victorie meritata sau chinuita, concluzia este mereu aceeasi: cele trei puncte sfante sunt cele mai importante. Ce conteaza ca echipa nu a jucat nimic? Ce conteaza ca arbitru a tras cu ei, mai avea putin si ducea singur mingea in poarta…Nimic nu mai conteaza, importante sunt cele trei puncte. Sunt puncte muncite, obtinute pentru ca n-am dorit mai mult voctoria. Un meci greu, dar ne-am dorit mai mult voctoria si am demonstrat-o in teren.

Morala: Fotbaliştii sunt poeţi, mereu lasă loc de interpretare…[trei puncte]

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
mai 8, 2012

Etichete: , , , , , ,
  • Meciurile de fotbal se transforma intr-un spectacol oricum ai da-o. Diferenta este ca in Cupele europene este un spectacol fotbalistic, iar in Liga autohtona este un spectacol de circ…

    Un articol pertinent si la obiect.

  • După ce că sunt așa de săraci în exprimare mai sunt și reporteri care pun tot felul de întrebări capcană. După atâta chin să fie o singură echipă, mijloacele lor de exprimare suferă oricum. :)))

  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.