Despre peşti

Lumea animală este foarte dezvoltată şi foarte frumoasă. Aş vrea să ne oprim astăzi asupra vieţii din apa. Din punctul meu de vedere cea mai spectaculoasă, cea mai colorată, cea mai interesantă. Nu ştiu câţi dintre voi ştiu de existenţa lui, însă vreau să vorbim astăzi despre o anumita specie de peşte: Crapul Koi. Poate fi crescut în orice anotimp, chiar şi iarna, atunci când hibernează. În perioadele reci se simte bine la temperaturi de 14-16 C. Atunci are pofta de mâncare, lucru evidenţiat de luciul şi coloristica deosebită a corpului. Este foarte puţin pretenţios. Ne ocupăm în continuare de ipoteze.

Daca pestele Koi s-ar regasi in toate lacurile din Romania, ar fi foarte tare. Probabil cunoasteti faptul ca romanii sunt pescari inraiti. Le place pescuitul si basta. Unii pescuiesc de drag, altii din pasiune, dar cei mai multi o fac de foame. Desi nimeni nu vrea sa recunoasca. Pestele are carne, iar carnea este buna atunci cand ti-e foame. Niciun pescar nu o sa-ti spuna ca pescuieste de foame. O sa iti spuna ca pescuieste din pasiune.Sa ne imaginam dialogurile pe care le poarta pescarii, utilizand ipoteza ca pestele Koi s-ar bucura de viata in orice lac din Romania.

– Ce faci Gheorghe?

– Bine ma, ce sa fac, la pescuit.

– Trage ceva?

– Trage Koiul…

Sau:

– Vasile, ai luat ceva azi?

– Am luat un koi de un kil jumate.

– Si mai stai?

– Mai stau, ca mai vreau sa iau unul.

Sau:

– Cu ce va putem ajuta?

– As dori momeala de Koi.

– Uscata sau vie?

– Vie! Am auzit ca trage koiul mai bine la viermisor.

Sau:

– La ce dai Ioane?

– Dau la caras, dar tu?

– Eu dau la koi, dar nu misca nimic…

 

Sau:

– Ce faci Gheorghe?

– Ii dau drumul inapoi in apa!

– Pai ce era?

– Era un koi mic si nevasta-mea a zis ca n-are ce face cu el, ii ramane intre dinti.

In speranta ca acest Crap koi va popula intens si lacurile noastre, sau ca el va deveni o specie respectata in randul animalelor de companie, va atasez o poza care il infatiseaza pe infractor: Crapul koi si fratii lui.

Morala: Pescarul nu moare de foame dacă are Koi.

 
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
octombrie 26, 2011

Etichete: ,
  • Hai ca m-ai inveselit cu dialogurile tale despre pestisori :) Am vazut si eu crapi Koi, din aceia portocalii cu alb. Sunt frumosi. Mi-ar fi mila sa-i mananc, dupa ce i-am vazut tratati ca un fel de animale domestice :))

  • Sunt comice dialogurile :))
    ,,Am auzit ca trage koiul mai bine la viermisor” – hahahhahaha :)))

    Acum la modul serios, carnea de peste e foarte buna, dar cand ti-e foame, nu te ia disperarea pana selectezi cu grija oasele pestelui… ?

  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.