Energii

Este posibil să fie vorba despre trecerea bruscă de la cojoc la şlapi. Sau faptul  că vârsta începe să îşi spună cuvântul; ori că organismul reacţionează la exploziile solare, dar sunt perioade în care toată lumea este sau pare supărată. Unii denumesc asta astenie de primăvara. Fie, cum ziceți voi. Uneori parcă toată lumea are probleme.  Toti au griji. Nimeni nu are timp. Toti au   nervi. Nimeni nu are răbdare. Oboseală, încruntare, nervi. Ai observat? Uneori toţi cunoscuții se transforma parcă dintr-o dată în oameni cu probleme. Refuz să cred cred că am îmbătrânit ţoţi în acelaşi timp.

Se spune ca in marele Univers, totul se rezuma la materie si la energie. Nu o spun eu, a spus-o Einstein. Va sa zica, fiecare energie pe care tu ca individ o generezi, are un corespondent negativ undeva in Univers. Este ca atunci cand sapi o groapa. Pamantul scos formeaza o movila, dar ramane gaura. Movila este energia pozitiva, gaura este energia negativa. Suma energiilor este intotdeauna nula.

Nu de putine ori am auzit expresia „se intoarce roata”. Pe langa faptul ca am auzit-o foarte des, am si trait-o destul de des. Pe cat de populara pare aceasta expresie, pe atat de bine este ancorata in realitate, din punct de vedere stiintific. Mai devreme sau mai tarziu, totul se echilibreaza, pentru ca, asa cum ziceam, in gaura facuta incape la fix movila de pamant. Orice energie risipita acum, este generata undeva in alt colt al Universului. Echilibrul nu poate fi stricat.

Daca revenim la starea pe care in ultima vreme o traim tot mai des, nu pot decat sa ma gandesc la faptul ca intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, se va restabili si pentru noi, ca entitati, echilibrul. Este imposibil sa cedam mereu energie, fara sa o si primim. Nu ne ramane decat sa ne asteptam randul. Sa ramanem calmi, si sa urmam calea sinusoidala a energiei. Nu are cum sa rateze, dar trebuie sa acceptam ideea ca nu se poate sa fim pe creasta mereu.

Nu se poate doar să dai, trebuie să mai şi iei.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
mai 14, 2012

Etichete: , , ,
  • Noi oamenii suntem niste bucati de energie, intr-adevar … E frumos articolu’, continua … :)

  • Am atatea avioane in cap…dar consider ca nu toti au o perspectiva asa deschisa asupra Universului.
    Pe mine ma fascineaza si mereu a facut-o. Dar nu pot dezbate asta cu oricine oricand :)

  • Am observat. Si eu sunt mai obosita, mai agitata, mai nervoasa. Nu am deloc rabdare. Asa sunt si ceilalti. E obositor. Si pentru mine, si pentru ei. Probabil ca suntem asa unii din cauza altora. Ma calmez. Astept niste energie pozitiva :)

  • Până la un punct așa e. Însă cred că printr-un „antrenament” adecvat putem să dăm mai mult decât primim. Sau altfel spus, putem să ne alimentăm altfel decât de la ceea ce primim. :)

  • Da, ideal pentru oamenii pozitivi este sa ofere de fiecare data mai mult decat primesc, din simplul motiv ca prin pozitivismul lor primesc foarte mult de la Univers. Energetic vorbind si stiu ca intelegi perfect ceea ce spun :)

  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.