Faţa de om serios
Dacă zilele trecute am vorbit despre zâmbet, se impune să dezbat şi reversul medaliei. Îmi place foarte mult expresia „un om serios„, dar din punctul meu de vedere nu prea are acoperire în plan fizic. E om serios, dar râde cam mult. Interesantă alaturarea termenilor, trebuie să recunosc. Nu ştiu de ce oamenii funcţionează pe ideea că cei care râd în exces nu sunt oameni de cuvânt. Că sunt prea distraţi, prea veseli, prea neserioşi, iată. Dar de când şi până când calitatea omului poate fi cântărita prin prisma frecvenţei cu care râde?
Cui ii plac oamenii mereu seriosi? Mie nu-mi plac. Oamenii care sunt mereu seriosi iti lasa impresia ca sunt tristi sau suparati (mereu). Avand in vedere faptul ca bucuria sau fericirea se traduce prin ras, lipsa lui genereaza automat sentimentul de tristete. Unii au impresia cu sunt interesanti in momentul in care ancoreaza fete de oameni seriosi. Desi realitatea nu ii recomanda ca oameni de calibru, le place sa para interesanti. Si de multe ori le merge. Ai intalnit si tu astfel de oameni, care prin fizionomia fetei impun maximum respect, aproape ca ti-e rusine sa stai langa ei. Seriosi, sobri, dar…
Dar pe cat de serios il impune fizionomia fetei, pe atat de praf il catalogheaza dezordonarea verbala. Nu leaga trei fraze. Acordarea subiectului cu predicatul nu a fost inventata inca, iar cuvintele ii aluneca din gura precum glaspapirul pe bitum. Si atunci il mai cataloghez om serios? Practic este serios, pentru ca nu rade. Teoretic nu este serios, pentru ca nu a luat BAC-ul.
Iata ca a spune despre cineva ca este om serios nu prea are legatura cu rasul. Cum nici a gandi despre cineva care rade ca nu este serios, nu are legatura cu realitatea. Se spune ca femeile sunt atrase de barbati care rad putin sau deloc, iar barbatii sunt atrasi de femei care rad mult sau intruna. Pe barbati ii inteleg oarecum. Veselie, voie buna, plus posibilitatea lejera de a-i analiza dantura. Dar pe femei nu le inteleg. De ce barbati care nu rad? Ce are mai special barbatul care nu rade? E om serios, nu?
Morala: Seriozitatea este singurul refugiu al celui superficial.





Ai inceput bine si te-ai pierdut pe final. Mai precis, la ultimul rand. Nu doar seriozitatea este refugiul individului superficial, ci si aerul de atoatecunoscator. Mai exact, sa para ca stie de toate, astfel incat sa nu-l intrebe nimeni daca se pricepe tocmai la AIA care conteaza.
De obicei, genul asta de oameni sunt extrem de vorbareti, amabili, joviali (adica neseriosi?), dar, cand trebuie sa treaca la treaba, iti dai seama ca, de fapt, fura curent.