NOI versus EI

Nu ştiu alţii cum sunt, dau eu mă gândesc mereu la diferenţele dintre dintre generaţii. Mă fascinează, de-a dreptul. Şi nu vorbesc acum doar de comparaţia generaţia mea versus cei care s-au născut după. Nu, vorbesc de generaţiile de după anii `50, să zicem. În ultima vreme, am observat că este la modă să fie denigrată în mod constant generaţia actuală. Se bea prea mult, se droghează prea mulţi, sunt prea mulţi proşti şi aşa mai departe. Eu cred că nu aici este miezul problemei. Nu în ceea ce priveste cantitatea.

Problema in sine nu este reprezentata de volumul de alcool inghitit. Si nici de gama larga de etnobotanice trasa pe nas sau prin vene. Nici macar gradul foarte scazut de promovabilitate la BAC. Accept faptul ca poate nu este tocmai normal ca „oameni” de 18 ani sa nu fie in stare sa rezolve o ecuatie gradul unu. Dar despre nivelul de educatie poate vorbim in alta zi. Vreau sa dezbat celelalte probleme azi.

Drogurile au existat mereu. Din anii `50 pana in prezent, toata lumea a ars-o pe opiu, iarba, LSD, pastile si alte combinatii. Cam cele prezente si in vremurile noastre pe piata neagra. Sub alte denumiri, dar sunt convins ca sunt cam aceleasi substante. Toti artistii au consumat mai devreme sau mai tarziu. Ceea ce este notabil, din punctul meu de vedere este comportamentul celor care consuma droguri. Ia gandeste-te cum se comportau oamenii pe droguri in trecut, si cum se comporta acum.

Coincidenta face ca explozia consumului de LSD este perfect corelata cu explozia romanelor geniale SF. Explozia consumul de opiu a coincis cu aparitia muzicii Jazz. Ghici ce? Aceeasi coincidenta face ca explozia consumului de iarba sa coduca la aparitia celor mai tari piese dance, reggae, drum and bass, trance si lista poate continua. Intuiesti esenta discutiei?  Nu inca? Bacovia umbla numai beat si scria niste poezii din alta lume. Poezii care acum au ajuns sa fie studiate in scoli. Daca inca nu intuiesti ideea, voi continua eu cu exemple din timpul prezent.

Se consuma mult alcool iar asta conduce in prezent la crime, scandaluri, accidente de masina, divorturi si sinucideri. Se consuma multe droguri si asta conduce la acelasi lucru: scandal, crime, sinucideri si asa mai departe. Esenta problemei nu este consumul, ci calitatea omului care o face. De ce in trecut toate viciile generau chestii pozitive, iar in prezent viciul se confunda cu tragedia? Ce, in anii `70 nu erau tot oameni? Adica ei de ce puteau sa scrie romane sau poezii, puteau sa picteze sau sa cante, iar noi, in prezent nu reusim decat sa ne comportam ca niste animale? Lamureste-ma tu, ca eu nu mai stiu nimic.

Morala: Nu contează viciul, importantă este calitatea omului care îl are.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
mai 29, 2012

Etichete: , , ,
 • LSD-ul il face pe cel care consuma sa fie mult mai inteligent sau mult mai prost,aici intervine automat bagajul de cunostinte pe care il are fiecare individ in parte.. daca generatia asta a fost creata in asa fel incat sa se autodistruga asta nu inseamna ca nu exista si exceptii care refuza sa faca parte din „turma”…..
  Si cu privire la generatia asta infecta care distruge si ultimul gram de integritate pe care il mai avem.. din pacate,te aprob.
  Dar nu incerca sa privesti numai in generalitate, crede-ma ca exista foarte multe exemple care incearca sa faca o diferenta..

 • Am spus-o inca de la inceput, nu vreau sa vorbim despre educatie.
  Si iti mai spun un secret. Copiii inteligenti din ziua de azi sunt cu mult peste cei din generatia noastra. Singura problema ar consta in faptul ca sunt mai putini. Dar ca bagaj de cunostinte sunt cu mult peste cei de acum 20 de ani, sa zicem.
  Sunt putini, dar genii :)

  LSD-ul, asa cum aud in stanga si in dreapta, a facut minuni la multi baieti talentati.

 • Imbata.te cand esti suparat si vei vrea sa mori, imbata.te cand esti fericit si vei vrea sa petreci

 • Si daca punem la socoteala si media, si stresul urban care atunci nu era asa accentuat, cred ca incepem sa facem lumina

 • Te pune pe gânduri?

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.