Până ne-a luat cu friguri

A fost sărbătoare! Cea mai sfântă şi mai luminoasă şi mai pură şi mai dătătoare de speranţă dintre toate. A fost Paştele…Evident, desfăşurarea (devenită) normală a evenimentelor ne reaminteşte mereu poziţia pe care o avem în societate, la nivel european sau mondial, dacă vrei. Credincioşii s-au înghesuit să ia lumina sfântă. Unii s-au bătut, alţii doar s-au îmbrâncit înjurând printre dinţi, blestemând tot în gând sau în gura mare. Ce importanţă are că stăteau în curtea bisericii şi aşteptau ca „lumina sfântă” să le confere pace sufletească? Niciuna, evident.

Imi povestea un prieten ceva interesant. El a fost cu mult mai vrednic si a catadicsit sa mearga sa ia lumina, spre deosebire de mine, care am preferat sa ma bucur de industria cubaneza in materie de bauturi spirtoase. Ei bine am aflat ca o distinsa doamna, aflata si ea la coada pentru lumina, a venit insotita de cainele sau. Mi se pare normal! In lesa, evident. Nimic iesit din comun, doar ca fiind inghesuiala si calcare in picioare, un alt credincios, din greseala, a calcat cainele pe picior. Acesta a inceput sa latre, timp in care stapana a inceput sa injure si sa blesteme. Atmosfera a devenit incendiara in biserica: stapana blestema si injura, cainele latra, agresorul se scuza, iar popa canta, lumina se propaga. Da, da, da! De-men-ti-al!

Mutandu-mi atentia catre prea-fericitii care au stat in case, aflu ca din nou sute de romani si-au gasit lumina la urgente din pricina consumului (putin prea) ridicat de alcool. Mai exact, acestia au baut pana au intrat in coma alcoolica. Hai sa spun ca pe asta o inteleg. Mai bei, te mai duci la WC, dai afara, bei din nou. „Faci loc” asa cum ar spune cunoscatorii. Adica se poate, fizic vorbind, poti sa bei mult daca golesti vezica des. Si in Romania se bea asa de pofta, pana intri in coma.

Ce nu inteleg eu este lesinul de la prea multa mancare. Daca drumurile dese la WC faciliteaza inghitirea unor cantitati semi-industriale de alcool, cum ramane cu mancarea? Eu nu pot sa-mi imaginez cum se poate intampla sa mananci pana te ia cu friguri. Sa mananci pana lesini. Nu simti ca iti plesneste ficatul? Si daca simti, de ce mai mananci? Nu simti ca nu mai poti sa flexezi pe stanga? Si daca simti, de ce mai mananci? Nu simti ca iti plesneste pielea pe burta? Si daca simti de ce mai bagi in tine? „Pentru ca este Pastele” raspund prea-luminatii in cor. Sa ma scuzi, dar consider ca merita vizita la urgente. Toti!

Morala: Mâncarea și băutura au alt gust de sărbatori. Au gust de urgențe.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
aprilie 17, 2012

Etichete: , ,
  • Am asistat si eu la cateva intalniri „crestinesti” din acestea, cu diferite ocazii, la bisercia. Vorba aia cu „nu conteaza ce intra, ci ce iese din gura” se pare ca nu o stiu sau inteleg multi dintre cei ce se considera buni crestini. Si pe urma mai sunt si aia care iau ad litteram treaba asta, asa ca baga in gura pana ajung la spital :))

  • Nu voi putea intelege prea curand cum sta treaba asta cu mancatul pana lesini, poate, it timp, voi reusi sa o inteleg. Promit ca dupa ce o voi intelege voi scrie un tratat sau un eseu pe care sigur voi scoate bani frumosi. :)

  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.