Propunere pentru furnizorii de televiziune

Televizorul reprezintă (încă) o sursă de informare sau divertisment. Foarte mulţi mărturisesc faptul că nu se mai uită la televizor însă piaţa televizoarelor este într-o continuă expansiune. Toţi, dar toţi furnizorii de televiziune vând pachete. Aceste pachete reprezintă liste de posturi pe care le vei avea dacă plăteşti o anumită sumă. Ceea ce nu este tocmai corect, nu din punctul meu de vedere. Contra unei sume modice ai ocazia să te distrezi pe cinste urmărind cele şase sute cincizecişişapte de canale. De ce atât de multe?

De ce trebuie să plătesc sute de posturi în condiţiile în care eu urmăresc cel mult zece? Pentru că altă opţiune nu am. Mi s-ar părea foarte corect ca fiecare post să fie cumpărat individual.  Fiecare post să aibă preţ, iar cumpărătorul să poată opta strict pentru posturile pe care le doreşte. Cinci, zece, cincisprezece, oricâte doreşte el. Se face calculul simplu, insumând preţurile posturilor dorite şi acesta va fi preţul abonamentului său. Dacă doreşte şi alte posturi, merge la furnizor şi adaugă şi alte posturi plătindu-le. Tot lunar. La fel să se întâmple şi în situaţia în care doreşte să renunţe la un anumit post.

Şi mai este o problemă. Cu posturile HD. Acestea nu pot fi adăugate decât pe anumite abonamente.  Nu poţi să ai un abonament standard cu cele mai puţine posturi posibile şi să beneficiezi de HD. Trebuie să plăteşti alte cincizeci de posturi inutile ca să poţi contracta şi cele câteva posturi HD.  Problema şi-ar găsi rezolvarea în condiţiile în care fiecare post poate fi achiziţionat individual la preţul corespunzător. Nu? Groucho Marx spunea, pe de altă parte, că televizorul este extrem de educativ. De fiecare dată când cineva deschide televizorul, merge în altă cameră şi citeşte o carte.

Morala: Plătesc doar ce consum.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
februarie 18, 2013

Etichete: , ,
 • Eu sunt din categoria celora care nu se uită la televizor. Din fericire, sunt o mulțime de posturi tv care transmit online, deci dacă chiar îmi doresc să văd ceva, o pot face fără să am televizor, dar se întâmplă destul de rar să-mi doresc, așa că n-am probleme legate de subiectul ăsta și nici prea multe păreri :) Eu ți-am scris doar să-ți urez ședere plăcută și îndelungată în casa nouă! Să fie cu noroc mutarea și să ai cât mai mulți cititori faini! :)

 • Multumesc, sa fie intr-un ceas bun :)
  Eu am facut parte din cercul celor fara TV in casa, circa 2 ani.
  Dar vezi tu, ma mai uit la meciuri :))

 • tinere, daca ai norocul sa fii abonat la operatorul care trebuie si sa ai si televizor cu tuner dvb-c incorporat o sa ai o surpriza colosala.daca vrei detalii tehnice, sa-mi spui…

 • @robert
  Nu am televizor cu tuner :(
  si sigur nici nu sunt abonat unde trebuie :) sunt client UPC.

  @C.L.M.
  Geniala sau nu, pare destul de practica la prima vedere. Nu ramane decat sa facem postul viral, un nene de la cablu, cel putin CEO sa ma sune, eu sa-i vand ideea pe o suma modica, iar noi, romanii sa avem un trai mai bun :) Atat de simplu.

 • Da, în astfel de condiții poate mi-aș cumpăra și eu un televizor. Sigur mi-aș găsi o combinație utilă de canale tv, care să îmi convină și să și vreau să le urmăresc. Cam ce e posibil să mă intereseze pe mine, din câte știu, intră la pachete speciale și extra.

  Doar căăăă… îți dai seama că multe posturi de televiziune ar rămâne pe dinafară total, nefiind alese de prea multă lume. Asta poate ar crește competiția – ceea ce ar duce la creșterea calității. Pe de altă parte, poate ar ruina și multe posturi care au deja emisiuni de calitate, doar că majoritatea populației nu e interesată de ele.

 • @Colorbloss
  Da-mi un exemplu de o astfel de televiziune :)
  Adica, asta inseamna piata, economie de piata. Produsul tau se cere, rezisti. Nu se cere, mori sau schimbi ceva.
  Nu cred ca s-ar inghesui lumea sa contracteze postul DaVinci Learning, sincer, dar este suficient sa il cer eu, tu si inca trei, pana la urma. Daca noua ne place, sa fii convinsa ca sunt alte zeci de mii carora le place.

 • Furnizorii de televiziune nu vor face NICIODATA asa cum zici tu,asta as insemna sa dea faliment cu totii…
  Referitor la partea cu „atunci cand cineva da drumul la televizor pleaca in alta camera si citeste o carte”,asa ceva nu se aplica in Romania,drept dovada sunt audientele :
  *cele mai penibile emisiuni = cele mai mari audiente
  *emisiuni informative = 0 audienta

 • Stai putin, eu cre ca tu cred ca faci confuzie intre furnizori si televiziuni. Furnizorii sunt RDS/RCS, UPC, NextGEn si asa mai departe. Adica entitatile care furnizeaza televiziune digitala prin cablu. televiziunile cred ca le stii :)

  Daca eu maine imi fac firma SC Eu&me SRL pot sa fac fix cum vreau eu contractele si ofertele. Nu va da nimeni faliment din cauza mea :)

  • Asa este.
   Si totusi, cred ca firma mea ar merge, cata vreme ar vinde.
   Ideea este destul de simpla. Mecanismul economic functioneaza si daca vinzi ieftin si des.
   :)

 • Te pune pe gânduri?

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.