Revoluţie

Au innebuit bucurestenii. Nu toti. Doar cei sub 25 de ani care nu au muncit niciodata si nu au de gand sa o faca. Ce s-au gandit sa faca? Daca tot sunt interzisi pe stadioane prin lege, daca tot le place scandalul, daca tot le place sportul „bordurism”, (aruncarea cu borduri catre jandarmerie) s-au gandit ca ar fi bine sa mearga la Universitate. Acolo unde niste cetateni linistiti protesteaza impotriva unei idei avanzate de guvernul Romaniei. Amaratii aia au venit cu niste cartoane, cu copii si nepotii de mana sa-si strige ofurile. Erau linistiti, desi nu aveau nicio treaba cu decizia guvernului, ei erau nemultumiti de subiecte precum pensia, somajul, Rosia Montana si altele.

Ei bine daca este rost de scandal, de ce sa nu vina si tinerii de care va vorbeam mai devreme? Semi drogati, cu cagule, cu bate si cu mult chef de scandal, au inceput sa ocupe zona universitatii. Nu va intrebati de ce au ajuns acolo. Raspunsul este simplu: le place scandalul. Ei nu militeaza pentru nimic, pentru ca ei oricum nu muncesc, parintii lor castiga bine, slava Domnului, dar era monotonie si ramasesera fara bani de bere. In plus, fiind duminica seara, nu prea e fun. Distractia e sambata in club. Iata ca distractie, pentru ei, poate fi si duminica seara.

Dupa cateva zeci de minute relativ linistite a inceput circul. Astia batranii care protestau decent au inceput sa se inchine. De ce? Pentru ca au unceput sa zboare, catre jandarmerie, bucati din scarile de la TNB si bucati din bordura. Batraneii se inchinau, jandarmeria se inchina, noi ne inchinam ca nu aveam pe unde sa trecem si uite-asa protest in Bucuresti.

Pe mine nu ma reprezinta aceasta parte a tineretului. Mereu pusa pe scandal, mereu cu berea in mana, mereu pusi pe aruncat pietre si pe scandat obsceniati. Mie imi place sa ma distrez altfel. Fara sa ma cert cu nimeni. Si pana acum mi-a iesit. Nu inteleg cum poti sa concepi aruncatul cu pietre ca fiind ceva distractiv. Si vreau sa se faca diferenta intre protestatari si huligani. Huliganii au ajuns la Universitate doar pentru ca li s-a parut o distractie ce nu poate fi ratata. Si nu prieteni, nu este atat de rau incat sa ne bagam unghiile in gat in Piata Universitatii. Daca era cazul, eram primul care fluturam drapelul in Piata Universitatii, dar asta nu este protest, asta este circ pentru drogati.

Morala: Nici să protestăm nu ştim.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
ianuarie 15, 2012

Etichete: , ,
  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.