Romania, un fel de Matrix

Fratilor Matrix e copil pe langa minunata tara in care traim. Romania bate Matrix la fundulet cu bici d-ala de piele (cu franjuri). Asemanarea mi se pare fabuloasa. De ce spun asta? Pentru ca Romania este o tara plina de Agenti. Peste tot te lovesti de ei, oriunde te-ai duce, orice treaba ai avea dai de Agenti. Zi de zi interactionam cu ei, fie ca vrem fie ca nu vrem, Agentii ne urmaresc.

Vom considera, cu titlu de exemplu, o zi obisnuita din viata unui roman. Se trezeste la 8:00 pentru ca are treaba: merge sa puna un colet la posta. Se imbraca frumos si o taie. Unde se duce romanasul nostru? Pai se duce la Agentul postal de care apartine…Prima interactiune cu primul Agent. Dupa ce sta la coada 35 de minute pe ceas, se urca fericit in masina si pleaca, vrea sa se intereseze despre o vacanta in Bulgaria! Este grabit si distrat si trece pe rosu la semafor. Ghici cine il opreste? Evident, il opreste un Agent de circulatie! Ii flutura nonsalant un fluturas de hartie unde este mentionata cu cifre de-o schioapa valoarea amenzii. In timpul asta, masina romanului nostru este acrosata de un autobuz. Ghiciti ce trebuie sa faca el in continuare? Sa ia legatura cu Agentul de asigurari pentru reparatie. Nu are timp acum.

Se suie in masina si pleaca, are treaba. Ajunge la locul cu pricina, vrea sa se intereseze de o vacanta. Giciti unde s-a dus? La Agentie! Aici este intampinat, evident, de un Agent de turism. Se convinge ca Bulgaria e pentru mosi, in schimb gaseste ceva atractiv in Barcelona. Achizitioneaza biletul la hotel si suna pentru o rezervare a biletului de avion. Ii raspunde un domn politicos, intitulat Agent ticketing. Rezolva si cu biletul de avion si pleaca mai departe fericit! Se indreapta catre hipermarker sa faca ceva cumparaturi pentru ca urmeaza weekendul. Ajunge in parcare, se da jos din masina si imediat este abordat! Cine il abordeaza? Pai il abordeaza un Agent de paza…ii spune ca nu are voie sa parcheze acolo. Calm, romanul nostru muta masina.

Merge agale spre intrarea in Cora, iar la intrare sunt doi Agenti de sampling impartind flyer-e cu nu stiu ce magazin deschis recent. Ii ignora. In hipermarket se aude din difuzoare cum ca „un Agent de curatenie este chemat la raionul de napolitane” si incepe sa sa simta un fel de Neo din Matrix. Incepe sa se miste in reluare eschivand, incepe sa se suie pe rafturi in viteza, face cateva sarituri si se calmeaza. Isi umple cosul si merge la casa sa plateasca. Pana sa ajunga la casa este abordat iarasi. Cine il abordeaza? Un Agent de vanzari, moment in care romanul nostru strange pumnul si ii aplica o corectie in stil Neo. Merge la casa si incearca sa plateasca cu cardul. Nu merge cardul, pune mana pe telefon si suna la banca. Ii raspunde un Agent call-center iar el simte ca innebuneste. Lasa cosul acolo si alearga spre masina.

Se suie repede, porneste si pleaca spre casa. Acasa, nevasta il asteapta sarindu-i in brate. Nevasta-sa alearga de 3 luni dupa un job si in sfarsit a fost acceptata. Unde? La o Agentie de Moda. De azi inainte va fi Agenta de modeling. Romanul nostru innebuneste!

Morala: Trăim într-o lume plină de Agenți!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
ianuarie 28, 2011

Etichete: , ,
  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.