Viitorul în mocirlă

Va spuneam in trecut ca viitorul suna foarte rau. Acum am si dovezile scrise, am cifre. Vorbesc despre examenul de bacalaureat. Toata lumea stie ca examenul este unul de nivel mediu spre usor, dar iata ca s-a intamplat: 44,47% dintre toti liceenii din Romania au promovat, adica dezastru fratiorii mei. Dezbatem impreuna rezultatele si implicatiile lor.

Rezultatele de anul acesta la examenul de bacalaureat reflecta foarte bine realitatea si o spun fara sa se supere nimeni pe mine. Astia sunt copii din ziua de azi, astia sunt cei care mi-au furnizat suportul pentru Grgore, astea sunt domnisoarele care umbla cu fustite tip curea. Asta este generatia etnobotanicelor, generatia Cool, generatia nonconformistilor! Nu sunt genul de om care sa inceapa o propozitie cu „Pe vremea mea…” dar parca simt ca totul era altfel.

Si mie imi placea sa ma distrez, si eu chiuleam, si eu faceam numai nenorociri in generala si mai ales la liceu, dar parca era altfel. Noi, elevii, eram altfel. Eram parca mult mai curiosi sa aflam teoremele la matematica, principiile la fizica, geografia o iubeam iar economia o veneram. Si noi aveam PC-uri si ne jucam parca toata ziua. Si noi aveam internet, dar era furnizat doar de Romtelecom si era foarte scump, e adevarata. Dar parca nu era chiar asa….

Optimismul asta cretin si fara nicio baza in realitate, gen: „Lasa ca vedem noi ce facem, ne descurcam la BAC!” se reflecta in cifrele realizate in anul acesta. Cifre care, repet sunt dezastruase! In mod firesc mi se infiripa in minte intrebarea: Cum vom schimba noi, tinerii, mentalitatea in Romania?  Cum o sa trecem de la „Merge si asa!” la „Da, se poate!” ? Cu cine? Cu aia 44% ? Sau cu aia 56%?

Morala: Viitorul suna rau!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
iulie 4, 2011

Etichete: , ,
 • Stai linistita, pentru ca astia sunt intr-un somn permanent. Sunt niste delasatori, niste lenesi si niste analfabeti. Astia nu au in cap decat cluburi, masini scumpe si droguri. Asa merita! Ma asteptam sa se intample asa. Si eu si toti cunoscutii mei…

 • Stiam ca asa este situatia noastra inainte de a se lua „masurile” drastice de supraveghere. Cu toate ca sunt eleva, deci mai mica decat tine, nu pot sa nu iti dau dreptate. Multi elevi se bazeaza pe copiat (si pentru un simplu test), au uitat sa mai invete si aici vina este impartita intre parinti, elevi si profesori.
  44% reprezinta notele de la 5 in sus. Oare si cei care abia au trecut pot schimba Romania? Eu tind sa cred ca nu. Si mai tind sa cred ca este un plan de indobitocire a populatiei. Cu cat suntem mai dobitoci, cu atat mai usor suntem de modelat exact cum vor „cei mari”.
  Asteptam anul urmator desi nu cred ca va fi o imbunatatire, ba va fi si mai rau… nici cei care sunt acum viitori boboci nu stralucesc. :(

 • Trebuia să se spargă odată şi odată buba! Eu mă bucur şi cred că procentul de promovabilivate este destul de mare. Stand să ne gândim e doar generaţia ’92, nu aş vrea să se degradeze în acelaşi ritm şi celelalte că din cea din 2000 nu mai alegem nimic. Cred că atributul caracteristic acestei generaţii este ignoranţa, ignoranţa, delăsarea şi aroganţa. E simplu,dacă învăţau treceau lejer examenul. Am crescut cu ei, lângă ei, dar mi se par singură generaţie care nu încearcă să înveţe din greşelile celorlalţi, să se adapteze sau să le pese de ceva, oamenii ăştia au citit mai puţine cărţi decât absolvenţii unui liceu care au terminat în ’87, e vb de ignoranţa ce vine la pachet cu aroganţa. Să se aleagă odată praful că ţara asta paradoxală nu mai poate exista aşa la infinit!că procentul de promovabilivate este destul de mare. Stand să ne gândim e doar generaţia ’92, nu aş vrea să se degradeze în acelaşi ritm şi celelalte că din cea din 2000 nu mai alegem nimic. Cred că atributul caracteristic acestei generaţii este ignoranţa, ignoranţa, delăsarea şi aroganţa. E simplu,dacă învăţau treceau lejer examenul. Am crescut cu ei, lângă ei, dar mi se par singură generaţie care nu încearcă să înveţe din greşelile celorlalţi, să se adapteze sau să le pese de ceva, oamenii ăştia au citit mai puţine cărţi decât absolvenţii unui liceu care au terminat în ’87, e vb de ignoranţa ce vine la pachet cu aroganţa. Să se aleagă odată praful că ţara asta paradoxală nu mai poate exista aşa la infinit!

 • @Mimoza
  Mai intai de toate, chiar nu conteaza ce varsta ai. Am stat de vorba cu oamani trecuti de 30 care gandeau ca niste cizme purtate.

  Nu exista niciun plan de indobitocire, si iti spun si de ce: Nimeni nu te opreste sa inveti, sa citesti, sa te culturalizezi. Ai toate suporturile posibile, de la carti la internet.

  Viitorii boboci probabil vor avea rezultate si mai slabe daca nu-si schimba mentalitatea aia de care vorbeau eu, sa treaca de la „lasa ca vedem ce facem” la „da, se poate, eu pot!”

 • @Bianca

  Tu pobabil ii cunosti mai bine ca mine. Si da, ignoranta, ingamfare, smecherie. Atat au in cap amaratii astia…

  Pe mine ma socheaza atitudinea dobitoilor astora de parinti: „nu e vina elevilor, e vina sistemului!!!” Cea mai mare prostie pe care am auzit-o in ultimii ani.

  Imi permit sa te intreb ce ai facut la examen, ca stiu ca esti fata buna, iar eu sunt un curios. Daca nu vrei sa scrii aici, da`mi un mesaj privat.

 • Eu am dat anul trecut (de aceea spuneam că îi cunosc mai bine) şi am promovat cu 9,58, iar liceul l-am terminat cu 9,16 parcă, deci nu am fost o elevă extrem de strălucită, dar mulţumesc oricum pt aprecieri, însă am avut decenţa să citesc bibliografia pt examen, să rezolv variantele la matematică şi la biologie şi da,am luat ore (meditaţii) la matematică şi m-au ajutat în sensul că plăteam un om ca să se ocupe doar de mine fiindcă nu agream personalitatea prof. de la clasa şi astfel nu învăţam. Ştiu hibele sistemului şi sunt foarte, foarte fericită că am scăpat oarecum de el că şi la facultate e un altul, dar sunt ignoranţi şi nu trebuie iertaţi pt asta. Oricum din liceu ieşi neştiind concret mai nimic, dacă eşti şi ignorant nu poţi să realizezi ceva şi e nevoie de progres nu de nepăsare. Eu am dat anul trecut (de aceea spuneam că îi cunosc mai bine) şi am promovat cu 9,58, iar liceul l-am terminat cu 9,16 parcă, deci nu am fost o elevă extrem de strălucită, dar mulţumesc oricum pt aprecieri, însă am avut decenţa să citesc bibliografia pt examen, să rezolv variantele la matematică şi la biologie şi da,am luat ore (meditaţii) la matematică şi m-au ajutat în sensul că plăteam un om ca să se ocupe doar de mine fiindcă nu agream personalitatea prof. de la clasa şi astfel nu învăţam. Ştiu hibele sistemului şi sunt foarte, foarte fericită că am scăpat oarecum de el că şi la facultate e un altul, dar sunt ignoranţi şi nu trebuie iertaţi pt asta. Oricum din liceu ieşi neştiind concret mai nimic, dacă eşti şi ignorant nu poţi să realizezi ceva şi e nevoie de progres nu de nepăsare.

 • Nu, scuze, am scris mesajul de pe telefon şi am avut parte de câteva erori de la net astfel s-au postat aşa, nu a fost deloc intenţionat şi-mi cer scuze pt asta! Mulţumesc pt aprecieri! Nu, scuze, am scris mesajul de pe telefon şi am avut parte de câteva erori de la net astfel s-au postat aşa, nu a fost deloc intenţionat şi-mi cer scuze pt asta! Mulţumesc pt aprecieri!

 • Te pune pe gânduri?

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.