Arta de a reproşa

Aproape ca a venit toamna, dar tot vara e! Astazi vorbim tot despre oameni. Despre oamenii a caror existenta graviteaza numai in julul actiunii de a face de reprosuri. Exista oameni care stiu sa faca foarte bine chestia asta, este o specie foarte dezvoltata. Slava cerului, mi-am tinut aproape numai oameni care nu stiu sa faca un repros, si pentru asta chiar ii apreciez. Dar cunosc multi care cum deschid gura, numai porumbei scot.

Oamenii pe care vreau sa dezbatem astazi se regasesc perfect in urmatoarea situatie: Il imprumuti de sapte ori cu bani, il ajuti de sapte ori in situatii dificile, il lauzi de sapte ori desi nu merita, iar a opta oara cand iti cere bani imprumut ii spui super frustrat si vinovat ca nu ai in momentul acela bani, ca nu il poti ajuta. Iar el se apuca si toarna: ba, intotdeauna ai fost un zgarcit, de cand te stiu numai asa mi-ai facut, asa faci mereu, esti un chitros, n-ai putut sa ma ajuti si pe mine macar o data, ba frate!

Se pot incadra foarte usor si in categoria nerecunoscatori, dar mie imi place sa cred ca totul se trage de la natura lor de generatori de reprosuri. Niciodata nu am suportat oamenii care fac reprosuri. Arta de a reprosa, este si asta o chestie. Nu oricine poate sa faca reprosuri. De pilda eu nu prea stiu sa fac reprosuri, adica nu stiu sa le construiesc asa cum ar trebui, sa nu fie nici prea dure, dar nici sa fie trecute cu vedere. Stiti ce vorbesc? Adica ori le spun direct si de cele mai multe ori cad foarte greu, ori le spun prea in gluma si nu sunt luate in calcul.

Arta de a reprosa…imi place expresia, urasc sensul. La fel de mult cum ii urasc pe cei care fac reprosuri, Si mai  este o tema de dezbatut: cei care fac reprosuri, intotdeauna generalizeaza. Probabil ei simt ca pentru a da sens reprosului, in fraza trebuie neaparat sa existe cuvantul intotdeauna sau mereu. Si pana la urma, asta este adevarul. Fata de Nu m-ai ajutat si pe mine la examen!, loveste mult mai adanc Intotdeauna ai fost un chitros! mereu ai facut asa! Iata asadar intotdeauna si mereu, adverbele clasice menite sa te miste. Sa va vand un pont: nu generalizati si nu reprosati! [Dacă e Joi e voie bună, e cea mai scurtă zi!]

Morala: Cine seamana vant, culege doar furtuna!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
iunie 30, 2011

Etichete: , ,
  • Aceasta patura sociala, ca de fapt sunt o patura sociala, nici nu ar trebui sa ne sinchisim sa gandim sau scrie despre ei, nu trebuiesc bagati in seama, parerea mea.

  • Nu, trebuia să-i spui „nu ai fost niciodată o toleranţă, o înţelegătoare, tu mereu critici şi niciodată nu te pui în pielea celorlalţi”! Mă pricep, că am depus nişte efort? :-))

  • Nu e vorba de el/ea, e vorba de oameni in general. Nu ma mai obosesc sa zic nimic, pur si simplu ii miros ca fac parte din cercul selec al „artistilor reprosurilor”.

    Nu ma mai afecteaza decat la nivel comic…

  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.