Aşa ne distrăm noi

N-am fost la mare. N-am fost la munte. N-am fost tocmai pentru că trebuie să mergi la Mare de 1Mai. Nu am nimic împotriva celor care asta simt că trebuie să facă.  Faptul că nu am fost la malul mării în zilele acestea mi-a permis să analizez distracţia din exterior. Adică lucid. Adică aşa nu nu erau cei cărora li se luau interviuri. Declaraţiile date în faţa camerelor de luat vederi ne ajută pe noi să aflăm cum a fost la Mare în această perioadă.

Sunt beat mort am băut mult şi mai vreau să beau zece. Probabil beri. Adică uite, lumea se distrează. Se bea mult, se cântă, se dansează şi se doarme pe plajă. Ţi-ai putea dori mai mult? Adică ce poate fi mai frumos decât să te faci rangă, să îţi doreşti să stabileşti eventual un record în ceea ce priveşte sticlele golite? Doar e sărbătoare şi trebuie marcată ca atare.

Nu avem cazare, dar bem şi dormim pe plajă. Şi noi, muritorii de rând ne facem griji căutând câte două săptămâni cazare atunci când ne permitem o amărâtă de evadare. Sunt invidios, recunosc. Sunt invidios că-mi creez probleme inutile, iată. Mie-mi plac certitudinile. Îmi place să merg undeva unde se doarme pe pat, unde pereţii sunt văruiţi, unde miroase a prospeţime. Ah, şi foarte important, camera să fie dotată cu tavan. Şi cu baie, unde să te poţi spăla, ştii tu, săpun, apă, şampon. Nişte chestii…

Mai am 5 lei şi mai vreau să stau două zile. Este adevărat că te poţi distra fără bani chiar foarte bine. Dar când stomacul tău incepe să grohăie puţin mai tare ca solistul celei mai bune trupe rock, ai o problemă.  Cam cât de tare poţi să te distrezi când te simţi de parcă un anaconda imens s-a încolăcit în jurul stomacului tău şi te strânge? Cam cât de intens poţi să ţipi sau să ţopăi când ai stomacul lipit de şirea spinării? Eh, sunt convins că nu ştiu eu ce înseamnă distracţia adevărată, nu? [Dacă e Joi e voie bună, e cea mai scurtă zi!]

Morala: Bem, murim de foame, n-avem unde să dormim, ne distrăm!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
mai 2, 2013

Etichete: , , , , ,
  • Şi ţie ţi se pare că această imagine este una pentru care merită să trăieşti? :)
   Ori eu am uitat să fiu cul, ori se întâmplă ceva dubios…

 • Nu sti sa te distrezi, evident daca n-o faci ca ei…fara bani, beti turta, morti de foame, cu capul cat o roata de caruta…unde mama masii e asta distractie? n-am inteles niciodata! dar daca asta e moda, cu siguranta sunt eu fooooooarte invechit. Ei si ce daca?

 • Hahahahaha, foarte fain articolul! A fost o vreme cand mergeam doar in Vama, dar nu stateam in cort, fac si eu parte dintre cei care au nevoie de un tavan si nu de o prelata deasupra capului! :-) oricum, Vama – la fel ca multe alte lucruri – nu mai este ce a fost… cred ca cei care merg acum nu au citit in viata lor nicio alta poezie in afara de lecturile obligatorii din liceu… no offence!

 • Într-un fel mi-a plăcut de 1 mai. A fost atât de liniște, toți gălăgioșii au părăsit orașul :)) Nu pot nici eu să merg undeva la comandă, doar pentru că toți fac asta, doar pentru că așa se face, doar pentru că…
  Adică, nu sunt nici contra. Dacă am chef să merg și se întâmplă să fie într-o zi specială, ok.

  Tipul ăsta de distracție nu prea îl pot înțelege nici eu… N-are sens.

  • Eu nu-l mai înţeleg de mult :)
   Întâmplător sau nu, anul ăsta chiar nu am fost nicăieri, dar de 1Mai mi-am programat un weekend la munte. L-am programat de 1Mai şi plec în Iunie. Am păstrat spiritul…

 • Mi-a fost dat sa vad cum oamenii refuza clipe minunate alaturi de prieteni, momente de distractie in schimbul altor lucruri fara nici cea mai mica semnificatie(din punctul meu de vedere). Adica pe bune, conteaza mai mult sa strangi bani pentru ultimul iphone decat un concediu alaturi de prieteni? Conteaza atat de mult sa ne facem o ‘imagine’ si uitam de noi?

  • Îți împărtășesc total opinia. Întotdeauna am fost de părere că bucuriile pe care nu poți să pui mâna sunt cu mult mai intense decât cele materiale.
   Așa suntem noi, cu ultimul tip de iPhone în buzunar, dar fără bani pe cartelă. Asta este realitatea…

 • Te pune pe gânduri?

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.