Ce mică este lumea

Viaţa te poate aduce lângă oameni dubioşi. Cu sau fără voia ta. Mai devreme sau mai târziu vei fi obligat să asişti la nişte discuţii bizare purtate de oameni bizari. Dar asta nu este ceva ieşit din comun. Ieşit din comun este să afli că persoana despre care povestesc nişte necunoscuţi la o bere este colega ta de muncă, deşi ei nu ştiu asta. Prieteni de-ai prietenilor tăi. Sau fostul tău coleg de la cămin sau pur şi simplu persoane pe care în trecut le-ai cunoscut foarte bine. Este interesant să afli de la nişte necunoscuţi detalii despre cunoscuţi. Ciudat este că tot mai des îţi spui în gând sau cu voce plesnindu-te peste frunte Frate, ce mică este lumea! 

La o bere, cu un bun amic am aflat că proaspăta lui fostă achizie era dependentă de sex. Dar urât, cu fantezii din care producătorii germani de filme porno au de învăţat. Cu costume, cu ţipete, cu dureri de spate şi alte nebunii. Din fericire s-au despărţit, după ultima partdidă. Pentru că la un moment dat, în mijlocul actului în care el juca rolul violatorului iar ea pe cel al casnicei care spală vase, bunul mei prieten a primit un pumn în figura. Pe partea dreaptă, dat cu stânga. Nu tare, dar intens. Crezând că face parte din fantezie, a trecut peste, dar după alte câteva minute a simţit că partea stângă a feţei îi amorţeşte. De data aceasta primise o lovitură dată cu dreapta. Tare şi intensă. Barbatul este uneori condus de instincte, iar instinctul l-a determinat să acţioneze: a dat şi el. Cu dreapta. Iar el are aproape doi metri.

S-a terminat tragic cu ea pierdându-şi cunoştinţa pentru câteva zeci de secunde. După ce şi-a revenit, a arborat un zâmbet şi  a şoptit printre buzele sparte. Ştiam eu că poţi, mamă ce-mi place! Aşa s-a încheiat relaţia lor. Dar nu asta este ciudat. Ciudat este că aflând anumite informaţii cu privire la viaţa domişoarei am realizat că stimabila mi-a fost colegă în facultate. Era poate cea mai cuminte fată de 20 de ani din câte întâlnisem până atunci, învăţa de rupea şi se implica în toate proiectele serioase europene. Ce mică este lumea! Până la urma prea multă carte strică, dacă stau să mă gândesc mai serios. Scoate bestia din tine. În cazul unora.

Ioana îmi povestea despre o colegă de-a ei, tot din facultate, al cărui nume de familie nu tocmai obişnuit mi-a atras atenţia. După ce am aflat suficient de multe lucruri despre colega în cauză am realizat că este fiica unui fost proprietar de apartament unde în urmă cu cinci ani am locuit eu. Care erau şansele? Iar eu am fost chiriaş acolo doar pentru că am ajuns să văd apartamentul în cauza înaintea Ioanei. Colega ei îi spusese ca are un apartament de închiriat. Numai că am ajuns eu înainte cu o zi şi am incheiat afacerea cu tatăl colegei Ioanei. Nu, nu eram împreună pe vremea aceea. Ce mică este lumea!

La o bere cu prietenii şi cu prietenii prietenilor poţi afla stupefiat că persoana despre care spuneai că era cât un frigider de mare şi cât o curcă de inteligentă este iubita unuia care împarte aceeaşi masă cu tine. Un prieten de-al unui prieten. Tot aici poţi să afli de la un prieten al unui prieten despre cineva că înainte de actul pe care îl întreprinde cu proaspăta lui nevastă dă drumul la cronometru. Vrea să-şi bată recordul. N-am îndrăznit să întreb ce record deţine pentru că nu mă priveşte. Nu asta este un lucru ciudat ci faptul că acest îndivid mi-a fost şef în trecut. Un om integru, recunosc. Poţi să afli multe chestiuni interesante care să te facă să exclami că lumea chiar este mică. [Dacă e Joi e voie bună, e cea mai scurtă zi!]

Morala:Prietenii prietenilor tăi știu mai multe ca tine despre alți prieteni de-ai tăi.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
februarie 7, 2013

Etichete: , ,
  • Pai ce povestesti tu semana oarecum cu lumea ff mica a unei clase de liceu de ani mai mari in care lumea incepe sa se cupleze unii cu altii, dupa aia se trece la rotatii de cuplat cu prietenii si prietenele primului sau primei, etc…ma rog, asa era la mine la liceu, nu zic ca asa o fi in toate liceele, plus desigur ca mereu exista unii care nu se cupleaza cu nimeni din clasa ci doar din afara clasei, sau unii care nu se cupleaza de loc la acea varsta real destul de excesiv de tanara, date fiind conditiile sociale si economice din ziua de azi…desi probabil mama Natura a ramas oarecum in urma cu aceste chestii mai de ultima ora, de ex importanta de a lua un Bac, de a gasi un job, etc.

  • Partea cu apartamentul mi se pare draguta. Gen How I Met Your Mother. Destinul va apropia unul de altul, dar nu venise inca timpul:))M-am intalnit si eu cu doi tipi: tatal unuia fusese instructorul auto al lui taica-meu si tatal celuilalt fusese proful de mate al lui taica-meu. Absolut intamplator am aflat:)))

    • Așa este. Sunt multe, multe întâmplări care te fac să exclami că lumea este cu mult mai mică decât o vedem noi aproape mereu.
      Și asta este un motiv în plus pentru noi, ca oameni să lăsăm întotdeauna loc de Bună ziua, sau loc de voie bună. Niciodată nu știi pe unde și pe lângă cine te poartă viața.

  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.