De ce să nu foloseşti serviciile poştale

Pentru că întotdeauna programul afişat pe uşa de la intrare este frate geamăn cu programul tău de lucru. Ceea ce înseamnă că orice vizită la poştă înseamnă o datorie de plătit şefului sau o zi de concediu risipită. Pentru ca si daca ai sacrificat cateva ore din timpul liber inexistent, după ce stai la coadă cel puţin patruzecişicinci de minute afli că formularul de care ai tu nevoie nu se mai afla la niciun ghişeu şi eşti rugat într-o scârbă soră vitregă cu politeţea să revii mâine.

Pentru că la cele şase ghişee nu sunt niciodată  mai mult de două funcţionare.

Pentru ca si daca reusesti să ajungi cu o oră mai devreme de inchiderea programului, pana iti vine randul sigur se termină programul, odata cu el se termină si energia ta, iar odata cu energia şi răbdarea de care esti atat de mandru in alte circumstante. Incearca sa injuri doar in gand, pentru ca functionarele sunt cetatence europene si au drepturi, da?

Pentru ca de fiecare data cand saluti o functionara iti arunca o privire de sarpe cu clopotei. Se intelege, pana la urma, probabil esti singurul om care obisnuieste sa o salute. Sa nu faci greseala sa ii si multumesti la sfarsit, pentru ca risti injuraturi aruncate printre masele.

Pentru ca daca iti permiti luxul ca pe actul de identitate sa ai alta adresa fata de cea de livrare trebuie sa oferi ample argumente cu privire la motivul acestui fapt sangeros. Cu privire la istoria familiei tale si la posibilitatile  financiare legale pe care le ai de ti-ai permis cele doua case.

Pentru ca daca nu reusesti sa ajungi in termen de trei zile lucratoare de cand a ajuns coletul tau platesti penalizari. Penalizari justificate de faptul ca posta ti-a tinut in conditii de cinci stele cutiuta ta de 15 pe 10 centimetri. A avut grija de ea in fiecare zi, i-a schimbat hainele, mic dejun servit la pat, sala de forta si spa.

Pentru ca daca te informeaza vreo functionara cu privire la faptul ca livrarea dureaza cel mult trei zile lucratoare vei fi uimit sa afli ca nici dupa sase zile lucratoare coletul nu a plecat din Bucuresti. Si daca nu a plecat, ghici ce? Nici nu are cum sa ajunga la timp.

Pentru ca centralizarea informatiilor inca se face cu pixul pe hartie, utilizandu-se un caiet dictando mare, cu coperte de carton. Chiar daca puteai sa juri ca astfel de caiete nu se mai fabrica din anii nouazeci, afla ca unii sunt cu mult mai strangatori decat tine.

Pentru ca daca ai marele noroc sa intalnesti o functionara care stie sa bata la tastatura nu trebuie sa te bucuri. Daca numele tau de familie nu este Ion, Dan sau Nae, vei realiza in scurta vreme ca functionara tasteaza cu impresionanta viteza de doua litere la trei minute. Daca esti fericitul posesor al unui nume relativ lung(ca Ianculescu de pilda) si mai ai si doua prenume, dupa cele cincisprezece minute in care tanti s-a chinuit sa iti scrie numele, pe foaia-tractor apare Iancilwsci. Si acesta nu este numele tau, evident. Nu te obosi sa ii sesizezi greseala. Nu vrei alte cincsprezece minute te chin. [Dacă e Joi, e voie bună, e cea mai scurtă zi!]

Morala: Răbdarea este arta de a spera.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
octombrie 31, 2012

Etichete: , , ,
 • :))) Aşa a de când ştiu, de când stăteam la interminabile cozi pt alocaţie. Nimic nu s-a schimbat şi nu se va schimba.Mai rău e când nu ai altă variantă şi trebuie să treci prin odiseea mersului la poştă. De câteva luni nu mai plătesc rata prin poştă, cum făceam înainte şi îmi făceam rost de un car de nervi. E mai simplu să meargă soţul până în Pipera, direct la bancă. Căci, pe lângă acele cozi şi încetineala functionarelor plus sictireala că sunt nevoite să introducă atâtea date complicate în calculator, dura chiar şi o săptămână transferul şi bineînţeles că nimeni nu era răspunzător. Chiar dacă pe chitanţa mea era trecută o anumită dată, se lua în considerare data la care intrau banii în cont şi ajungeam pe lista rau-platnicilor pt întârzieri de care nu eram vinovaţi. Aşa că…. Lumina se plăteşte rapid la bancă, dacă e să comand ceva de pe net, curierul mi-l aduce la uşă pentru o sumă în plus modică, dacă e să compar timpul, nervii, stresul, că e complicat rău şi cu aceste colete, mai ales dacă nu coincide adresa, cum ai spus şi tu. Dar şi când coincide, tot greoi merg lucrurile.

 • Ultimul colet pe care mi l-a trimis cineva a fost returnat inapoi la destinatar, inainte ca cele 10 zile in care, teoretic, trebuia pastrat la oficiu, sa expire. Nervi.
  Nici nu indraznesc sa ma complic cu diferentele intre adresa de livrare si cea de pe actul de identitate :)

  • Iata unul dintre multele motive pentru care cei care locuiesc in aglomeratiile urbane isi doresc sa se mute la tara. Eu ma numar printre ei.

   Din punctul meu de vedere nu exista chin mai mare la alt ghisiu decat la cel de la posta.

 • Te pune pe gânduri?

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.