Femeia

Nu ştiu dacă mai este necesar să amintesc, dar iată că o fac: e Joi, e Joy. E sărbătoare, evident. Este ziua Femeii (am scris cu „f” mare, se vede, da?). Acum, deşi pare simplu, este cu mult mai complicat, din punctul meu de vedere. De ce spun asta? Oamenii sunt împărţiţi în doua mari categorii, în funcţie de gen: bărbaţi şi femei. Simplu, nu? Simplu, da! Ei bine termenul „femeie”, ultima dată când am verificat în DEX, denumea o persoană adultă de sex femin. Iată cum intervine problema în ecuaţia iniţiala.

Va sa zica elementul esential care o defineste pe femeie este varsta, conform definitiei pe care o aminteam mai devreme. Trebuie sa fie adulta! Nu incape nicio indoiala. Si mai am o problema! Ultima data cand am verificat, in acelasi DEX, semnificatia cuvantului adult am aflat ca adultul reprezinta o persoana care si-a teminat cresterea si a ajuns in stadiul de a se reproduce. Nu rade, ca asa scrie in dictionar! Tot nu ma crezi? Ia uite:

FEIÉIEfemei, s. f. 1. Persoană adultă de sex feminin; muiere. 2. Persoană de sex feminin căsătorită.  (Pop.; urmat de determinări în genitiv sau de un adjectiv posesiv) Soţie, nevastă. [Pr.: -me-ie] – Lat. familia „familie”.

ADÚLT, -Ă, adulţi, -te, adj., s. m. şi f. (Organism) care şi-a terminat creşterea şi a ajuns în stadiul de a se reproduce; (persoană) aflată în perioada de la 17-18 ani până la 50 de ani. – Din fr. adulte, lat. adultus.

Acum, ca am lamurit aceste aspecte si le-ai acceptat, ne intoarcem la dezbaterea noastra. Ce am invatat pana acum? Ca femeia este o persoana de genul feminin si este adulta. Adica stii tu, treaba cu reproducerea si asa mai departe. Va sa zica, pentru a dobandi calitatea de femeie, trebuie sa ai o varsta. Nu orice fata este femeie! Asa ca cititorule, fa diferenta! Astazi este ziua femeii, asta inseamna ca este ziua persoanelor de genul feminin, adulte, care sunt pregatite (stii tu!). Asta am aflat impreuna consultand Dictionarul Explicativ al Limbii Romane. Nu risipi margaritarele pe cine nu trebuie! Iar tu, cititoareo, trebuie sa stii ca toti barbatii din lume iti doresc sa fii fericita. Indiferent ce varsta ai. Indiferent de data din calendar! Asa suntem noi, marinimosi. [Dacă e Joi e voie bună, e cea mai scurtă zi!]

Morala: Nu orice muscă face miere!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
martie 8, 2012

Etichete: , ,
  • Perfect intemeiat – genul asta de rationament poate face un tip extrem de nepopular in vremurile noastre.

    Pe de alta parte, conform criteriului vizand reproducerea, stii tu cum e cu regulile (in sensul de criterii, definitii): sunt facute pentru a fi incalcate, astfel incat se gaseste usor cate un Romeo imberb care sa-si celebreze astazi Julieta infantila.

    Cat despre morala, asa e, nu toate mustele fac miere. Dar sunt toate al naibii de enervante cand bazaie…

  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.