Inventivitatea romanilor

S-au rupt norii, a dat cu piatra, au cazut pomii peste firele dintre stalpi, dar noi ne bucuram. Nu pentru ca unii au ramas fara curent, ci pentru simplul fapt ca azi e Joi, e joy! Astazi vorbim despre inventivitatea romanilor. Pozitiva, dar mai ales latura negativa. Romanii sunt foarte inventivi, o stiu si eu, o stiti si voi. Dezbatem cateva cazuri impreuna.

Pe langa faptul ca au brevetat o gramada de aparate interesante si utile, cred eu ca romanii sunt inventivi de foame. Cel mai des am realizat acest fapt intr-un mod negativ, pentru ca inventivitatea este menita sa insele. De ce spun asta? Romanii inventeaza maniere rustice de a fura bancomate, de pilda. Va amintiti ca 2 insi au furat un bancomat? Doi insi cu o Dacie Papuc si un butoi. Cum? Au introdus bancomatul in butoi, l-au trantit, si l-au rostogolit pala la masina. L-au suit in carlinga si gata bancomatul.  Romanii sunt foarte inventivi, foame ii impinge la creatie si asta este bine, zicem noi.

Creativitatea asta extrema, de foame, cum imi place mie sa ii spun, nu e benefica prin prisma romanilor care vand ceva, orice. Nu e benefica pentru noi, cumparatorii. Nu stiu daca si voi stiti, dar inca se vinde peste cu nisip in el. De ce? Pentru ca pestele caruia ii torni nisip pe gura, cantareste mai mult. Un peste de 1 kilogram, il poti vinde lejer cantarind 1,6 Kilograme. Nisipul este gratuit, pestele oricum il ai, de ce sa nu vinzi peste cu nisip, la pachet? Nisipul moca la pret de peste proaspat. Aceeasi vanzare se face si cu laptele diluat, semi-apa, sau cu branza in care se toarna apa cu sare.

Daca ne-am folosi inventivitatea si in scopuri constructive, sigur am ajunge departe. Dar este cercul ala vicios nenorocit, tu te duci cu inventia, o brevetezi, si o propui guvernului, guvernul o respinge ca inutila si tu o vinzi japonezilor, pe bani putini, ca ti-e foame. Japonezii profita de foamea ta si fac zeci de miliarde pe ideea ta. Ce dragut! Daca nu am fi atat de infometati, poate am gandi mai limpede, poate nu am mai indesa cartoane in tonomate cu scopul de a capata o ciocolata sau un sandwich, poate nu am mai turna nisip in pesti si nici nu am mai muri de foame cu inventii de miliarde respinse de niste incompetenti. Poate ca nu am mai fi nevoiti sa ne exprimam prin creativitate doar cu gandul de a ne insela intre noi. [Dacă e Joi e voie bună, e cea mai scurtă zi!]

Morala: Ard de nerăbdare să te ard!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
mai 19, 2011

Etichete: , , , , , , ,

Te pune pe gânduri?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.