Vampirii de energie

Eu nu înţeleg multe lucruri. Unul dintre aceste multe lucruri este o anumită tipologie umană. Cei porniţi să te enerveze. Oricât ai fi de calm, de docil sau de ascultător, ei ţin neapărat să te enerveze. Am ajuns să cred că unii oameni se nasc doar pentru a strica buna-dispoziţie a celor din jurul lor. Sunt oameni al căror unic scop în viaţă este să producă nervi. Şi au la dispoziţie mai multe mijloace. Le amintesc pe cele mai frecvente: ţipatul, contrazicerea, minciuna şi prostia. Sună clişeic dar este real.

[Actul intai] Nu am sa inteleg niciodata de ce un cunoscut iubeste la nebunie sa se contrazica cu oricine si pe orice tema. Lasam de-o parte faptul ca a te contrazice pe orice domeniu presupune un bagaj vast de cunostinte. Se ajunge uneori la situatia in care el, acest vampir de energie, sustine ceea ce tu sustineai la inceput, conducand discutia pe niste cai care pur si simplu te hipnotizeaza. Acesta este actul intai. Tu sustii ca iarba este verde. Imediat vampirul de energie va sustine ca nu este adevarat,  iarba nu este verde. Dupa minute pretioase din viata pierdute, argumente, explicatii, se ajunge si la finalul discutiei. Surpriza! Vampirul de energie sustine ca iarba este verde, desi tu  sustii exact acelasi lucru. Nu incerca sa afli de ce va contraziceti. Nu radeti, pentru ca si acesta este un mare motiv de contrazicere.

[Actul doi] Vampirul de energie, realizeaza la un moment dat faptul ca a fost bombardat cu argumente bune, iar el in afara de tonul ridicat al vocii, gesticulare furibunda si spume la gura, nu a avut niciun argument impotriva. Tu ai sustinut ca iarba este verde, ai argumentat, dar  incepe circul. Vampirul de energie te loveste: Eu nu am zis ca iarba nu e verde! Ai inteles tu gresit! Iata cum se porneste iarasi intr-o discutie contradictorie. Desi nimeni nu ii da dreptate el isi continua marsul. Din punctul lui de vedere toti gresesc, iar el are dreptate: nu a sustinut nicio clipa faptul ca iarba nu este verde, si, in plus, iarba chiar nu este verde. De ce? Pentru ca a vazut el intr-un film. Urmeaza…

[Actul trei] Gibonul, zis si vampir de energie, sugator de vlaga (si asa mai departe) realizeaza, dupa minute bune, ca are niste argumente. Este si el uimit ca le are, dar le-a descoperit chiar acum, in timpul vorbirii. Asa ca ignora tot ceea ce s-a intamplat pana acum si ii da bataie cu noile argumente: iarba nu e verde. Ce importanta are ca toate dejectiile mintii lui bolnave nu au legatura cu subiectul dezbatut? Fierul este dur, geamul se sparge usor, cerul este albastru, norii sunt albi. El vrea sa demonstreze ca nu este atat de prost precum a lasat sa se inteleaga. Trebuie sa se scoata cumva.

[Actul patru]  Varsa niste idei pe care toti le accepta ca fiind adevarate, dar despre care toti se intreaba ce legatura au cu subiectul dezbatut. Dupa alte spume la gura  isi incheie pledoaria cu fabuloasa intrebare: Ce, nu am dreptate? Toti participantii la dialog recunosc stupefiati ca are dreptate, dar isi permit aceeasi intrebare, adresata parca in cor: Dar ce legatura au astea cu ce vorbeam mai devreme? Vampirul de energie are, evident, raspuns la toate. Aratandu-se foarte uimit de faptul ca nimeni nu intelege ce legatura are fierul cu iarba, sau filmul cu iarba, sau cerul cu iarba, (la naiba) somnul cu iarba, incepe sa explice.  Urmeaza Actul intai. [Dacă e Joi e voie bună, e cea mai scurtă zi!]

Morala: Unii chiar n-au nicio treabă.

 
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
ianuarie 26, 2012

Etichete: , ,
 • Vampirul de energie (pe care noi l-am numit fie Gica Contra, fie cel mai destept om din lume :D) este peste tot se pare! Unul din vampirii nostri energetici are in permanenta „vastul bagaj de cunostinte” cu el, si anume Google de pe telefonul mobil :P Iar daca Google nu-i da dreptate, se amana discutia pana la o data urmatoare nespecificata, perioada in care cauta prin alte parti raspunsul „corect”…

 • Bai, imi vine sa le torn beton pe gura, cateodata :)
  Nu ma enervez deloc repede, insa unele persoane ma indispun in primele 3 minute de „vorba”…este totusi si asta o treaba cu energiile, cu faptul ca unele energii le absorb mult mai repede pe altele si asa mai departe.

 • Ar trebui inventat ceva sistem de detectare imediata a lor, din primele 5 secunde de conversatie. Sau sa invatam sa nu mai cadem in capcanele lor. Dar e considerata a fi lipsa de respect daca pui capat brusc unei discutii.
  Si oricum, e incredibil de greu sa nu incerci sa corectezi aberatiile si ilogismele pe care cineva incearca sa ti le inghesuie in cap.

 • Da, sunt perfect de acord cu ultima fraza. Dar stii si tu, ca nu toti incearca sa „corecteze” aberatiile. Unii au capacitatea uimitoare de a nu se baga. Eu nu, nu pot sa tac. Desi sunt convins ca nu pot sa schimb nimic, indiferent cat de vehement sunt, eu tot insist, pana cand imi dau seama ca utilizez cantitati importante de energie, in van.
  Frunze la caini, cam asa ceva…

 • Poti sa te raportezi si altfel la problema. Gandeste-te ca te agiti pentru tine insuti, nu pentru bampir :)) Daca nu corectezi erorile, risti sa le asimilezi. Esti mai in siguranta (cognitiv vorbind) decat cei care trec pe modul pasiv si ,,nu se baga”.

 • Te pune pe gânduri?

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.