Versuri de manele

Manelele nu mai sunt la modă, nu le mai auzim pe la fiecare colţ, dar ele încă există şi ne oferă nouă multe motive să ne distrăm. În trecut ajunseseră şi românii să cânte manele, acum le cântă doar ţiganii (da, ţiganii!). Astăzi voi trece în revistă cele mai interesante versuri şi cele mai interesante titluri ale manelelor. Facem o analiza succintă şi ne distrăm împreună. Încercăm să aflam împreuna ce a fost în mintea „artistului” când a „gândit” versurile sclipitoare.

Pumnii mei minte nu are. Va sa zica omul este un fel de luptator de K1 (keyuan) si cand se poarneste, nu se mai poate opri, bate tot ce misca. E, pai daca e asa, inseamna ca este mare smecher si nu trebuie sa ne luam de el. Analizand insa structura gramaticala, putem decide foarte simplu, ca nici artistul nu are mai multa minte decat pumnii lui. Iar cum pumnii lui nu are minte, pastrand acelasi sens gramatical, inseamna ca nici el nu au minte. N-are minte, dar ne minte!

Cine-i mare barosan, barosan de number one. Asta este una foarte grea! Dupa cum bine observati, artistul pune aceasta intrebare (presupusa) retoric. Cine poate sa fie mare barosan? Cine? spuneti voi? El, normal! Si nu numai ca este un mare barosan, dar este barosanul number one. Va sa zica mai sunt si alti barosani recunoscuti, dar el, burtosul negru, este number one. Tot ceilalti barosani danseaza dupa cum canta el, evident, ca doar el este numarul unu, si cand canta el, nimeni nu sufla. Aveti grija!

 Dintr-o mie de femei n-au niciuna ochii tai. Cea mai tare declaratie de dragoste exprimata prin muzica, din  1960 pana in 2050, jur! In primul rand ma fascineaza numarul (1000) care nu reprezinta o cantitate exagerat de mare. Artistul a fost relativ decent, probabil ca a dorit sa fie realist. Altceva era daca zicea  din-un milion de femei. Era prea mult si nu era plauzibil. Cand parcurgem insa partea a doua aflam ca nici una nu au ochii ei. Pai daca pumnii nu are minte, nici una nu au ochii. Incep deja sa patrund tainele ascunse ale manelelor, e logic!

Dusmanii-mi poarta pica, dar n-au valoarea mea. Pe langa faptul ca dusmanii poarta pica, ceea ce mi se pare ceva iesit din comun, pentru ca in general cand cineva e dusman nu ne ducem cu gandul la faptul ca ne poarta pica. Norocul nostru este ca mai apar si manele de aceasta speta, care sa ne educe. Cum ziceam, pe langa acest fapt, degeaba poarta ei pica, pentru ca oricum nu au valoarea artistului, nu au stralucirea lui, nu au talentul lui, nu sunt barosani number one mondiali.

Am pistol si celular. Frateee, de asta trebuie sa ne ferim. E periculos, e smecher, are pistol si celular. Trebuie sa fugim din calea lui, sau daca avem curajul sa-l infruntam, trebuie sa ne plecam fruntea, eventual sa cadem in genunchi in fata lui, sa-i pupam varfurile intoarse ale pantofilor lacuiti. Daca s-ar apuca si intelectualii sa cante, pastrand ideea, cum ar trebui sa sune refrenul? Am liceu si facultate! Nu ar prinde atat de bine, pentru ca nu prea vor exista ascultatori care sa se regaseasca in versuri. Majoritatea se regasesc in prima varianta. [Dacă e Joi e voie bună, e cea mai scurtă zi!]

Morala: Duşmanii-mi poartă pică, dar dintr-o mie de femei am pistol şi celular.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
august 25, 2011

Etichete: ,
  • Nu le mai auzim la fiecare colt, doar la ,,colt” de palier. Al meu palier. Uneori noaptea pe la 3, alteori dimineata la 6, alteori… acum.

    M-a binedispus analiza ta pe versuri de manele :)

  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.