Da, se poate! o casă pentru Loredana

Loredana Neagu este o tânără de 20 de ani de etnie rromă, din satul Berca. Are doi copii pe care îi creşte într-o colibă în care respiră 14 suflete; greu, dacă nu imposibil. Sigur că nu este singura în situaţia asta. Ceea ce o face să fie ieşită din comun este fapta sa. Ea a reuşit să-şi dezlipească eticheta pe care societatea i-a pus-o, făcând un gest pe care, să recunoaştem, puţini l-ar face. A returnat poliţiei un portofel plin cu bani, portofel pe care l-a găsit pe stradă. Câţi ar face ca ea? Din păcate foarte puţini.

Pentru că faptele bune se răsplătesc mai devreme sau mai târziu, Habitat for Humanity România şi Realitatea TV, strâng bani pentru a-i schimba viaţa în bine tinerei Loredana. Cele două organizaţii au început o campanie de strângere de fonduri prin care să îi ofere Loredanei şi familiei sale o casă decentă. Pentru că merită. Orice sumă este binevenită, iar donaţiile se pot face în sistem securizat aici. În astfel de situaţii banii înseamnă speranţă. Iată şi detaliile contului:

IBAN: RO25 BRDE 050S V150 1751 0500 (deschis la BRD sucursala Oradea).

Morala: Dar din dar se face.

  • Nu știu despre tine, însă pe unde am mai citit/auzit știrea asta, a fost din partea unor ipocriți, care se bat cu pumnii în piept că sunt plini de omenie. Etnia femeii ar fi schimbat multe.

    • Eu sunt pro chestiuni umanitare. Iar daca o amarata primeste o casa, chiar n-am de ce sa ma gandesc la motive sau la faptul ca altii mai amarati ar fi meritat sa primeasca. Pur si simplu universul a complotat ca amarata asta sa primeasca o casa. Nici nu ma intereseaza de ce sau ce etnie are. Pentru mie este suficient argumentul ca merita.

      Eu nu sunt plin de omenie, dar imi place sa vad ca din cand in cand saracilor li se ofera motiv de zambet.

  • Te pune pe gânduri?