Iată vin colindători [Scurt metraj]

E dimineata…Zi de concediu…Afara ninge lent si frumos, in casa este cald si bine; atat de cald incat dormi semi-dezvelit si iti este bine! Doamne de cand astepti zilele astea! Te trezesti ca disperatul la 7:00, speriat, alarmat, alarma falsa, azi nu lucrezi…vai ce bine, inapoi in pat! Te trantesti pe perna moale. Bai nene, ma inganam cu somnul, eram chiar la limita, cand inconstientul se contopeste cu nenea constientul si vine, vine, vine!

Bubuiala, urletele, chiuiala, vuaia, vine sfarsitul lumii fratilor!  Alarmele urlau. Altii urlau si ei. Tza Tza Tza Caprita Tza, (ta ta ta, ta ta ta)…Vai ce alai, ce ne-bu-ni-e: unii sunt ursi, altele sunt capre, tobosari, trompetisti, jale mare fratiori, s-a mutat circul in Berceni! Sa vezi urlete, zdrangneala, nu va spun, fanfara fanfarelor fratilor! Am urmarit fenomenul cu ochiul meu de economist expert: nimeni nu a deschis geamul pentru a da bani, dar nimeni (Asa da! Bravo!)…Evident, situatia s-a repetat de atunci in fiecare zi, aceeasi bubuiala!

Astazi insa au aparut altii (defapt cred ca sunt aceeasi, dar cu alt program artistic, sincer): pe cai, cu biciuri si zurgalai, fara tobe, fara capre, fara ursi sau alte animale salbatice. Alt program, alta problema, evident. filfizonii astia care au aparut astazi strigau ca din gura de sarpe ca maine anul se-nnoieste…Pai fratii mei albi (pardon, maro) maine nu se innoieste anul, dragilor! Maine se innoieste garderoba, daca doriti, masina, telefonul sau frizura, dar NU anul! Maine va fi data de 29 decembrie(sau e deja), poimaine 30, ras-poimaine 31 si abia post-ras-poimaine(am inventat termenul pe loc) va fi data de 1 ianuarie, data la care stim cu totii ca anul se innoieste, iata!

Ba, eu detest cersetoria. Si da, prieteni, asta este cersetorie, este tiganeala ordinara! Maramuresenii colinda, pentru ca ei o fac cu sufletul, nu cu buzunarul, si nu numai ei! Sunt locuri in tara unde se pastreaza traditia, la noi, aici in Sud este un bullshit total! Bai nene, au venit 800 de nenorociti la Gigi Becali la palat, adica de ce? Aaa, lasati-ma sa ma gandesc…de dragul datinilor? Nu ma, nu! Au venit pentru bani, manca-i-ar pestii! Meritau sa fie tinuti in frig pana seara, Gigi sa nu iasa din casa, sa nu ii bage nimeni in seama, sa moara de foame sau inghetati! Vreti bani, luati niste degeraturi (la oferta!). Colac peste pupaza, reporterii ajunsi dis-de-dimineata la fata locului, luau interviuri pe banda rulanta! Am aflat pe aceasta calea ca unii dintre „colindatori” erau foarte nemultumiti ca au primit „doar” 50 de lei. Ba esti nebun?

Morala: Clopoțelul te prostește, nu colindă, el cerșește!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
decembrie 28, 2010

Etichete: , , , , , ,

Te pune pe gânduri?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.