Ce înseamnă pentru mine departe?

Cuvântul departe poate fi explicat în foarte multe moduri. Are atât de multe sensuri, dar eu am să mă ocup doar de unul singur dintre ele. Am să explic ce inseamnă pentru mine departe, din punct de vedere emoţional;  sufleteşte Doar din acest punct de vedere. Pentru mine departe poate înseamna o distanţă în primul rând. Exprimată uneori în kilometrii, alteori în metri. Această distanţă, deşi uneori nu este mare, din punct de vedere emoţional se înmulţeşte cu zece la puterea a zecea. Dar nu este neapărat o distanţă.  Mai ales când la capătul ei se află persoana pe care o iubeşti. In cazul meu Ioana.

Pot sa folosesc persoana întâi singular? Deşi eu am posibilitatea să-mi petrec tot timpul posibil din lume cu ea, uneori o simt aproape, alte ori mai puţin aproape. Uneori mi-e dor de ea de dimineaţă până seara şi nu are importanţă la ce distanţă în kilometrii ne aflăm unul de celălalt. Pentru că dacă am fi legaţi spate în spate şi aruncaţi într-o grotă de dimineaţă până seara, mi-ar fi dor de ea seara când am fi traşi afară. Deşi am stat spate în spate. În mintea mea, Ioana a fost foarte departe mine. Ea era foarte aproape. Dar…

Dar aproape ce înseamnă? Pământul este aproape de Soare? Nu este, pentru că Pământul este la o distanţă de faţă de Soare exprimată în ani lumină. Dar este, pentru că distanţa este mai mică faţă de cea dintre Pluto şi Soare. Aproape nu prea poate fi exprimat în kilometri, deşi uneori aşa pare. Mai ales când trecem totul prin filtrul emoţional. Aproape este ceea ce simţi, nu ceea ce poţi să-ţi explici în cuvinte sau să calculezi în kilometri. Poate că ea a fost aproape de mine, din punct de vedere fizic, însă am simţit-o la mii de ani lumină de mine. Dar…asta ce înseamnă?

Ceea ce simţi poate fi în neconcordanţă totală cu ceea ce gândeşti. Departe are foarte multe sensuri, dar nu este vina lui. Marea problemă este că există şi cuvântul aproape. Cu care se bate cap în cap mai mereu. Foarte multe lucruri pot fi exprimate diferit dacă sunt judecate diferit. Matematic, distanţa dintre două persoane poate fi infimă. Sufleteşte însă poate fi infinită. Sunt de părere că aici ar putea fi o chestiune la care putem apela mai des, pentru a evolua, daca-mi permiţi cuvântul. Ar trebui să interpretăm mai des lucrurile doar cu sufletul, şi să uităm de cifre. Câte puţin la inceput. Dar puţin ce înseamnă? [La mulţi ani, Ioana!]

Morala: Îmi eşti aproape şi când îmi eşti departe.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
ianuarie 7, 2013

Etichete: , ,
 • Un departe interesant e si timpul, pe langa distanta. Cand intre tine si cineva stau miliarde de secunde si totusi il simti aproape. Sau invers.

  Apropierea/departarea sufleteasca e singura care conteaza, in cele din urma. Singura care va avea vreo relevanta reala cand te uiti in sufletul tau..

 • mare noroc pe mine ca nu sunt prietena cu cifrele :))
  imi ramane doar sa simt,ceea ce si fac :)
  departe/aproape stau sub semnul perceptiei,deci,al relativitatii…
  poate suna ciudat cand spun „vibratii” dar,stiu,pentru ca am simtit asta…atunci cand vibratiile sunt de aceeasi intensitate da,il simti pe celalalt oricat de departe ar fi el…cand vibratiile nu mai exista,simti si chiar ai,poate, lipita de tine o fiinta,vie,dar care nu iti mai spune nimic sau daca iti spune,nu mai intelegi nimic din ceea ce ce-ti spune…
  sa pastrezi aceeasi intensitate a vibratiilor de-a lungul timpului sau chiar sa maresti forta acestor vibratii reprezinta un secret pe acre putin il stiu :)
  iti doresc sa te numeri printer acei putini :)

  prietena ta are niste ochi definitiv incantatori :)

 • Uau, multumesc!

  Da, asa este, sa maresti intensitatea vibratiilor reprezinta marea miza a vietii. Usor de spus, extrem de greu de realizat, dar POSIBIL :)

 • Te pune pe gânduri?

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.