DSLR F64 cu 16x Focal duopolistic

Zilele trecute am fost intr-un magazin foarte interesant. Recunosc faptul ca pana acum nu am mai fost intr-o astfel de locatie. Am fost la „F64”. Nu stiu cat de mult inseamna asta pentru voi, dar va detaliez eu. E un magazin unde se vand exclusiv aparate foto profesionale si accesorii pentru acestea. Peste tot vezi numai obiective, acumulatori, aparatura foto, genti pentru aparate foto, echipamente de studio foto, fotografi profi`,  intelegeti!

Am fost cu „Ea” (asadar, am martori) si am ras de ne-am prapadit. Pe langa faptul ca eram niste intrusi, pentru ca nici eu nici ea nu suntem pasionati de „arta” fotografiei, nu am vem cine stie ce aparatura si nici dorinta de a achizitiona asa ceva, toata lumea ne trata ca pe niste experti…In jurul nostru, vanzatorii purtau cu clientii fel si fel de discutii:

Clientul -Merge si la un DSLR 680 sau 720?

Vanzatorul – Merge! 

Vanzatorul -Am un 40 Clasic cu digital pe 12 si focalizare in 2x la lumina.

Vanzatorul -Atunci va recomand un 600 cu lumina autofocala in 4x si cu digital in 8x.

Clientul – Pai si pe el, focalizarea mai tine la 200?

Vanzatorul – Tine ca e facut si pentru DS-urile vechi cu diafragma simpla si pentru AMORS-ele S40 sau chiar si 120-urile cu diafragma focala multipla.

Clientul – Nu, lasati asa, il iau p-asta care se potriveste si la S40-ul meu si la X200-le pe care vreau sa mi-l iau.

Vanzatorul – Am ceva mai bun, si are si cap mobil, se vede la focalizare.

Clientul – Cat e?

Vanzatorul – 420 si vine cu swich de 60 inclus.

Clientul – Nu, lasati-l pasta de 40 ca e bun.

Noi stateam si ne uitam unul la celalalt in timp ce oamenii vorbeau acolo numai in cifre. N-avem ce cauta aici!  Nu veti ghici nici intr-o suta de ani despre ce era vorba in dialogul relatat saracacios mai sus. Era vorba despre un trepied. Nu, trepiedul nu este un animal care zboara si nici un fel de prajitura cu jeleu. E o chestie metalica, are 3 „picioare” si  ofera stabilitate maxima aparatelor foto, se insurubeaza aparatul cumva acolo, ce sa va zic, senzational. Si adunatura aia de fiare era doar 420 RON. Unul dintre cele mai ieftine, evident.

In fata si in spatele nostru zburau dialoguri senzational de interesante: DSLR 70 cu X12 Focal Luminos aveti? Va recomand un Trancendent V200 cu putere de convergenta x4. X600 se combina mai bine cu dif de lumina sau cu 150-ul focal dinamic x12? Ajunsi in fata ghiseului, ni se pune senzationala intrebare:  

– Cu ce va ajutam?

Iar noi raspundem distrati: 

– Nu va suparati, imprimante aveti?

Morala: Limbajul cifric nu este pentru amatori!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
mai 25, 2011

Etichete: , , ,

Te pune pe gânduri?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.