Lasă că mai merge!

Noi, românii suntem foarte speciali. Din foarte multe puncte de vedere. Unul dintre acestea este reprezentat de capacitatea noastră de a lăsa totul pe ultima sută de metri. Una dintre cele mai proaste investiţii. Suntem conştienţi de faptul că problema se agravează odată cu trecerea timpului, dar ne place foarte mult expresia Lasă că mai merge, e timp! 

La dentist ajungem doar dupa ce realizam ca nu mai avem masele. Deloc! Te mai uiti in oglinda, mai scuipi o masea, dar lasa ca mai merge. Ajunsi pe scaunul dentistului, evident, mult prea tarziu pentru ca aceasta combinatie sa mai reprezinte o afacere buna, realizam ca am gresit. Dar este prea tarziu. De fiecare data constientizam faptul ca daca ajungeam cu cateva luni mai devreme, ne-ar fi costat pe jumatate, dar ce mai conteaza? Faptul este consumat. Poate ca data viitoare nu vom mai astepta pana in ultima clipa.

Prizele din casa incep sa faca figuri. Ba merg, ba nu merg, pana ajungi in situatia sa folosesti una singura. Nu este mare filosofie sa inlocuiesti o priza, dar heei! lasa ca mai merge…Bineinteles ca dupa cateva saptamani inevitabilul se produce, ultima priza functionala bubuie, innegreste peretele, arde cuptorul cu microunde, frigiderul si optional masina de spalat. Ce bine ar fi fost daca inclocuiam prizele de prima data. Nu eram nevoit sa inlocuiesc si cuptorul cu microunde, frigiderul si masina de spalat. Poate ca data viitoare nu voi mai astepta pana in ultima clipa.

Robinetul de la baie nu se mai inchide bine. Picura. E agasant, uneori se aude si noaptea: pic, pic, pic, cu o regularitate de ceas elvetian. Sigur trebuie sa inlocuiesc garniturile, un fleac, 10 minute, dar lasa ca mai merge! Peste cateva saptamani picuratul devine mult mai rapid, pana ce, intr-un final devine curs. Robinetul nu mai picura. Asta e bine. Acum curge. Asta nu este bine. Si iata ca acum nu trebuie inlocuite doar garniturile, trebuie inlocuita bateria. Mai mult timp, mai multi bani, mai multi nervi. Dar poate data viiroare nu voi mai astepta pana in ultima clipa. Si parca in bucatarie miroase putin a gaz. Dar heeeei, lasa ca mai merge! Sau nu? [Dacă e Joi e voie bună, e cea mai scurtă zi!]

Morala: Nu lăsa pe mâine ce poţi să faci ieri.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
aprilie 26, 2012

Etichete: , , , , , , , ,
  • Din punct de vedere al ultimei sute de metri, eu sunt romanca suta la suta :)) Imi place si vorba „lasa maine ce poti face azi, ca poate maine nu mai e nevoie” :P In plus, mi-am recunoscut aproape toate cunostintele in ce ai descris tu :)

  • Picura robinetul de ceva timp. Asta asa, ca fapt concret :)) Si acum ma simt vinovata :))
    Nu ma folosesc de expresia respectiva sau de vreun echivalent al ei, insa cred ca astfel de chestii nu ajung in lista mea de prioritati, desi ar fi urgente…

  • Te pune pe gânduri?

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.