Huston – Insomnia

CarteNiciun comentariu

Ești aici:··Huston – Insomnia

Aşa cum v-am promis, vă voi arăta, în timp, toate recenziile publicate pe site-urile editurilor. A venit rândul Insomniei, cartea lui Charlie Huston. Nu are nicio legatura cu filmul Insomnia, film care a apărut înaintea cărtii. Filmul este bun, dar nici măcar nu ajunge la genunchiul geniului lui Huston. Vă recomand cu căldura romanul, un thriller SF de nota 10!

Răzvan Ianculescu, un cititor ce a păşit pe Strada Ficţiunii, ne-a scris despre una dintre cărţile sale preferate de la Editura ALLFA: Insomnia, de Charlie Huston:

V-aţi întrebat vreodată cum ar arăta lumea dacă oamenii ar suferi de insomnie? Cum credeţi că s-ar comporta bolnavii dacă singura modalitate prin care poţi scăpa de insomnie este moartea? Cum ar mai arăta viaţa dacă “insomniacii” deja şi-au dat seama că nu mai au nimic de pierdut?

La toate aceste întrebări încearcă să răspundă Huston în spectaculosul său roman. Dacă ne-am putea imagina stilurile precum culorile, îl putem cataloga fără ezitare pe Charlie Huston un veritabil pictor. În “Insomnia” foloseşte foarte multe culori, o frescă de SF, îmbinată cu suspans real, presărată cu misterul romanului poliţist clasic şi încununată de răsturnări de situaţie.

Parker Hass este un poliţist normal într-o lume devenită anormală. Angajat de şeful sau direct pentru un post sub acoperire, Haas devine dealer de droguri în speranţa că va reuşi să afle cine face trafic cu Dreamer (singurul medicament capabil să inducă starea de somn insomniacilor). În goana sa după adevăr Haas intră în posesia unui drive (sustras de la locul unei crime) portabil pe care se află informaţii preţioase. Atât de importante încât un asasin plătit este gata să omoare un număr infinit de oameni pentru a-l avea.

Parker ajunge un dealer respectat, fapt care îi permite să încheie afaceri cu cei mai influenţi oameni din zonă. La un pas să îşi piardă speranţa, norocul îi surâde: intră în posesia Dreamer-ului, drogul care îi putea răspunde la întrebările legate de declanşarea epidemiei de insomnie. Adevărul însă avea să îi schimbe viaţa pentru totdeauna.

Sursa: All Cafe Blog

Morala: Cartea nu urzică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus