Am scris un roman! L-am numit Aici, acum: Astăzi și am prins între copertele sale o poveste inedită, sprijinită pe multe aspecte pe care le consider esențiale. Pe 1 Februarie – în 2015 – am așternut primele rânduri,  lucrând cu intensități diferite și întotdeauna în timpul liber. Am scris trei ani, finalizând prima formă a romanului pe 1 Februarie 2018. A urmat un an în care am șlefuit fin acțiunea și conținutul împreună cu redactorul, căutând formula perfectă prin care să împletesc frumusețea beletristicii cu utilitatea cunoașterii de sine. Am găsit-o! Totul a devenit posibil cu sprijinul editurii Hoffman.

Având mereu în minte ideea de a crea o poveste altfel, eventual un roman care nu poate fi încadrat într-un anume gen, mi-am permis libertatea de a țese toată acțiunea într-o manieră pur personală. La fel am făcut și în privința personajelor. Mi-a ieșit natural. Îmi place să spun despre roman că este ca un tablou cu ramă fină SF, care înfățișează o poveste în poveste de dragoste. Povestea este pictată cu doze mai mici sau mai mari de criptări secrete, de psihanaliză și introspecție, de suspans și răsturnări de situație, astrologie și interpretarea semnelor, de cunoaștere de sine și dezvoltare personală.  Peste toate acestea am suflat un praf de geometrie sacră și un sclipici de cunoaștere universală.

Am prins între copertele romanului Aici, acum: Astăzi un puzzle imens. Întreaga acțiune se petrece pe parcursul unei singure zi, fiind întotdeauna relatată la persoana întâi. Am ucis povestitorul, transpunându-l total pe cititor în universul imaginat în carte, univers aflat la granița atât de fină dintre real și fantastic. Oricine va citi va putea fi povestitor.

Este o carte secretă, ce zugrăvește atent un drum inițiatic cifrat, pe care Eroul pășește natural, culegând indicii de la toate celelalte personaje cu care intră în contact, indicii cu care el și doar el poate decripta sensurile drumului. Puse într-un buchet imens, se regăsesc toate cugetările sale, toate căile prin care el despică realitatea în încercarea de a înțelege esențialul: ce sau de ce se întâmplă tot ceea ce i se întâmplă. Cu fiecare capitol parcurs, se dezvăluie noi și noi înțelesuri, iar realitatea se îndoaie exact atât cât să permită înțelegerea ei. Asta chiar dacă uneori, cel puțin aparent, pare complicat sau chiar imposibil.

Sincronicitatea,  numerologia, astrologia, credința,  psihanaliza sau iluminarea sunt doar câteva dintre conceptele pe care se sprijină întreaga acțiune a romanului.  Am folosit exact  ingredientele care m-au atras negreșit la romanele pe care le-am îndrăgit în calitate de cititor, de-a lungul timpului. Astfel, în spatele oricărei interacțiuni stau bine-ascunse indicii pe care Eroul le află împreună cu cititorul. Uneori pe căi simple, alteori complicate. Decodarea sensurilor complexe va fi posibilă abia după ce ultimele rânduri au fost parcurse. Și da, cititorul are astfel șansa nu doar să-l înțeleagă total pe erou, ci să se înțeleagă în cel mai intim mod pe sine.

Deși personajele reprezintă pură ficțiune, am în minte ideea că la scrierea romanului, direct sau indirect, au contribuit mai toți Oamenii cu care am intrat în contact și care m-au marcat într-o formă sau alta. În aceeași măsură au contribuit și toate situațiile în care am fost eu personaj activ. Stările pe care le-am experimentat sunt cumva zugrăvite discret în roman. Fără ei și fără ele nu ar fi fost așa sau nu ar fi fost deloc, sunt convins. Romanul Aici, acum: Astăzi este despre oameni, pentru oameni.

Am în minte clar faptul că nu aș fi reușit asta fără suportul călduros al familiei extinse, fără aportul redactorului Diana Cîmpeanu, al tehnoredactorului, fără cel al designerului Mihai Sandu, fără aportul Editurii Hoffman sau fără agenda bunului prieten, Mario De Mezzo.

Romanul poate fi comandat online, costă 30 de lei (+taxe livrare) și se expediază prin curier.

Comandă aici romanul Aici, acum: Astăzi, o carte scrisă despre oameni ca tine!