Eu sunt Lumină – Galben

Gânduri, MandalaNiciun comentariu

Ești aici:···Eu sunt Lumină – Galben

Mandala Eu sunt Lumină propune ideea profundă de transformare, de evoluție până la strălucire. Explorând faptul că nimic nu se pierde, totul se transformă, mandala creionează fin un ciclu complet în care transformarea este continuă. Nimeni și nimic nu moare, totul face mereu parte dintr-un ciclu cosmic  imens – atât de mare încât uneori uităm de el, furați de bogăția peisajului.

Culoare

Psihologia culorii ne arată că o mare parte din comportamentul uman este dictată de culorile cu care ne înconjurăm. Chiar și la nivel de exercițiu, deschizând mintea către această posibilitate, începem să înțelegem mai bine sfera percepțiilor noastre.

Galben este o culoare veselă și energică. Stimulează învățarea mai rapidă, deoarece afectează partea logică a creierului, partea stângă. Adică umblă la chestiuni legate de mentalitate și percepție. Galben poate inspira curiozitatea și poate întreține entuziasmul și încrederea. Altfel, multe jucării sunt galbene, pentru că toți copiii sunt atrași de galben. Iar în trandiții, culoarea galbenă este asociată cu impulsul predominant de a căuta puterea, atenția, poziția socială și faima – copiii știu. Galben nu discriminează, ba dimpotrivă, îi inspiră pe ceilalți să adopte aceeași mentalitate.

Simboluri

În centrul mandalei se află Soarele – acest furnizor perfect și constant de lumină și de viață.  Același soare închide cercul, reflectându-se în ocean, spre extremitățile mandalei. Omul este și el prins în tablou, ca parte activă în acest proces perpetuu al transformării. Lângă om vei găsi Scarabeul, una dintre puținele gâze capabile să se ghideze după stele. Iar alături de reflexia soarelui în apă, sunt aripile – cu trimitere directă la zbor.

Semnificații

Totul începe din centru – de la Soare. Prin simpla lui prezentă Soarele întreține viața, oferind caldură și lumină. Omul, ca reprezentant activ al vieții, este prezent lângă scarabeu – fac corp comun. Egiptenii credeau despre Soare că este împins pe cer de scarabei care nu se văd, iar seara dispare în pământ. Mandala propune o paralală la acest mit. Aici, omul, confundându-se cu soarele pe care scarabeul îl plimbă pe cer, seara dispare în pământ. Totul este ciclic, iar de la nivel de energie a soarelui, noi am fost praf de stele și vom deveni praf de stele – ne vom întoarce la steaua-mamă într-un ciclu pe cât de perfect, pe atât de greu de pătruns, uneori.Eu sunt Lumină este doar una dintre cele șapte mandale desenate manual, din colecție. Te invit să le descoperi pe toate! Pot fi comandate online, în format tablou înrămat, pânză de calitate muzeală (canvas), rezistentă la apă și la decolorare. Dimensiuni 70x70cm sau 40x40cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus