Palahniuk – Sufocare – vremurile bune

CarteNiciun comentariu

Ești aici:··Palahniuk – Sufocare – vremurile bune

In Clipa in care Denny se apleca peruca ii cade-n mocirla si-n balegar de cal, iar peste doua sute de turisti japonezi chicotesc si se bulucesc sa-i filmeze teasta rasa.

-Pardon, zic si ma intind sa-i ridic peruca. Nu mai e la fel de alba si miroase infect, de vreme ce milioane de caini si de gaini isi fac nevoile pe-aici zi de zi.

Asa aplecat cum e, cravata ii atarna peste fata, impiedicandu-l sa vada.

-Bai, zice Denny, spune-mi ce se intampla. Iata-ma, celula de baza a Americii coloniale timpurii. Ce nu facem pentru bani?

De la marginea piatetei orasului, onor inaltimea sa, guvernatorul colonial, ne priveste stand cu bratele incrucisate si cu picioarele infipte in sol, la o distanta de trei metri unul de altul. Laptaresele se perinda carand galeti cu lapte. Cizmarii mesteresc la incaltari, fierarul bocaneste-ntr-una la aceeasi bucata de metal, prefacandu-se la fel ca toata lumea, ca nu-l vede pe  Denny aplecat in mijlocul piatetei, condamnat din nou sa stea cu capul si mainile-n butuci.

-M-au prins mestecand guma, bai, imi spune Denny. De data asta chiar ca am belit-o, imi spune si-si trage nasul. Inaltimea sa o sa ma parasca la consiliul orasenesc.

Butucul de sus nu e foarte bine strans in balamale, iar eu il manevrez cu grija pentru ca, inchizandu-l sa nu-l ciupesc de gat pe Denny. Spun:

– Imi pare rau, bai, o sa fie al dracului de frig.

Dupa care inchid lacatul. Dupa care scot o batista jegoasa din buzunarul de la pantaloni. O dara firava se scurge din varful nasului lui Denny asa ca-i bag batista in fata si ii spun:

-Sufla aici, bai!

Denny sloboade in batista o rafala lunga si jegoasa de muci.Batista arata ca dracu si e deja de nefolosit, dar nu ma rabda inima sa-o ofer un servetel de hartie imaculat , de teama unei iminente pedepse disciplinare. Poti s-o pizdesti in multe feluri aici.

-Pana aici mi-a fost, spune el si isi trage nasul.

racit si scuturat de friguri, Denny spune:

-Bai, simt ca ma trage…mi-a iesit camasa la spate!

Asa e, iar turistii se inghesuie sa-i pozeze crapatura curului din toate unghiurile. Guvernatorul colonial vede tot,  iar turistii continua sa inregistreze faza in care eu ii bag camasa in pantaloni. Denny spune:

– Avantajul de a fi tinut in butucii astia e ca trei saptamani stau departe de sex.

El spune:

-Cel putin asa nu o sa ma mai duc la buda din jumate in jumate de ora ca sa…stii tu!

Iar eu ii spun:

– Ai grija cu terapia asta de soc, bai. Mai ai putin si explodezi.

Ii iau mana stanga si i-o prind in stransoarea butucului. Apoi pe cea dreapta. Deni si-a petrecut atat de mult din vara care a trecut, inchis in butuci, incat are urme albe in jurul incheieturilor si gatului , unde nu-l bate soarele.

-Luni, imi spune, am uitat sa-mi scot ceasul de la mana.

Peruca ii aluneca din nou pe jos, cazand in mocirla cu un pleoscait. Cravata, imbibata de muci si mizerie, ii flutura peste fata. japonezii chicotesc de mama focului de parca ar asista la un gag pe care l-am repetat indelung. Guvernatorul colonial nu-si ia ochii de la mine si Denny, vanand mostre de violare a istoriei pentru a ne pari la consiliul orasenesc, ca sa-i convinga sa ne trimita in salbaticie, dincolo de poarta orasului, acolo unde barbarii ne ciuruiesc cu sageti si ne masacreaza cururile ramase somere.

-Marti, zise Denny adresandu-se pantofilor mei, maiestatea sa m-a vazut ca-mi dau buzele cu strugurel.

De fiecare data cand ridic peruca aia idioata, e si mai grea. De data asta o zvant plesnind-o de bocanc, inainte sa o intind peste cuvintele „Sugi p…”.

-Inainte de pranz, jupaneasa Landson m-a prins fumand un cui in spatele congregatiei. Apoi, in timp ce stateam tintuit in lemnele asea, un cacacios mic dintr-a patra mi-a smuls peruca si mi-a scris porcaria aia pe cap. [va urma]

C. Palahniuk – Sufocare

Morala: Calatoriile în timp se fac numai „departe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus