Piața eBook-urilor crește de la an la an. Tot mai mulți sunt dispuși să dea tomurile grele pe fișierele imateriale. Argumentul cel mai solid ar fi că eBook-urile sunt mai practice. Citești de pe tabletă, de pe telefon sau pur și simplu de pe reader. Mie încă îmi place hârtia. Îmi place să simt mirosul de carte, îmi place sa trec degetul prin gură și să dau pagina. Îmi place feeling-ul pe care îl oferă o carte clasică. Pentru că sunt o fire deschisă, am încercat și varianta electronică a cărților, pe tabletă. Nu mi-a plăcut.

Recent însă, am primit un Kindle (mulțumită recommand.ro). Am frunzărit niște cărți și mă declar încântat. Da, este practic, recunosc. Nu miroase a carte, nu ai plăcerea să dai pagina dar este foarte practic. Este mic, are o memorie de câteva sute de cărți, iar experiența cititului de pe Kindle nu este atât de rea. În orice caz, cu mult mai plăcută decât pe tabletă, recunosc.

Mă uit la eBook reader, mă uit la bibliotecă, revin la Kindle, mă uit din nou la bibliotecă. Încape toată pe jucăria asta de câteva zeci de grame. Eu cred că românii  vor renunța foarte greu la clasicele cărți. Nouă ne plac lucrurile care rămân. Încă nu suntem pregătiți să trăim în lumea fișierelor. Încă nu suntem dispuși să dăm bani pe o carte pe care nu putem pune mâna. Fișierul vine, pleacă și nu rămâne nimic în urma lui. Cartea este un obiect pe care poți să pui mâna, iar asta o face câștigătoare. Cel puțin pentru moment.

Tu cum preferi să citești? Ai încercat eBook-urile până acum? Cum ți s-a părut experiența. Dacă nu ai încercat, crezi că ai fi dispus să renunți la cărțile clasile în favoarea ebook-urilor?

Morala: Hârtie sau nu, cartea este prietena ta cea mai bună.