S. King – Casa întunericului

Carte7Comentarii

Ești aici:··S. King – Casa întunericului

Eu sunt de modă veche. Îmi place să citesc. Nu am un gen preferat, dar am autori preferaţi. Dacă ar fi să mă ghidez după autori, pot să spun ca îmi place horrorul, nihilismul şi SF-ul. În urmă cu mai bine de o jumătate de an am trimis nişte recenzii, făcute de drag, pe la edituri. Am observat că au început să fie publicate. Am să vi le arăt în timp pe toate cele publicate, poate avel acelaşi gusturi în ceea ce priveşte cărţile. Voila!

Maestrul se depaseste pe sine! Alaturi de Peter Straub, King tese actiunea purtata pe mai multe planuri, astfel incat sa mentina cititorul intr-o permanenta tensiune. In voluminoasa “Casa a intunericului” regasim elementele clasice ale unui roman politist, imbinate genial cu acea “lume paralela” caracteristica lui King, acea “Bu-luna” prezenta in “Povestea lui Lisey”, denumita mai simplu, “Teritorii”, in cartea de fata.

In urma unor misterioase si macabre crime, copii de 6-7 ani sunt gasiti morti si partial mancati. Parintii victimelor primesc niste colete care contin fie parti din corpurile mutilate, fie descrierea ultimelor momente de viata ale micutilor, facuta chiar de catre ucigas. Nu exista niciun suspect, iar politia locala incearca in zadar sa descopere faptasul. Asasinul ne este demascat de catre autor inca din debutul romanului, pentru ca nu aceasta este marea surpriza a romanului. Criminalul pune mana pe un copil super-dotat, pe care il tine prizonier in “Teritorii”.

Ajus la maturitate, copilul din “Talismanul”, bunul prieten al serifului local, nimeni altul decat Jack Sawyer, retras acum din activitatea politieneasca, va contribui la gasirea ultimei victime si prinderea faptasului. Nu doar pentru ca are niste calitati ce il recomanda ca un bun politist…Crimele nu se petrec in timpul uman, ele se petrec intr-o alta realitate, in “Teritorii”, acolo unde doar Jack Sawyer are acces. Mama baietelului disparul il ajuta in calatoria lui catre cealalta lume. Poarta catre “Teritorii” este “Casa intunericului”, o constructie macabra care pare a avea viata. Casa in sine reprezinta gardianul catre lumea din “Teritorii”. Alaturi de bunii sai prieteni, Jack Sawyer va reusi sa mearga in “Teritorii” in cautarea baietelului disparut, trecand prin grele incercari ce le afecteaza psihicul.

Tensiunea este sporita si mai mult in momentul in care autorul ne destainuie faptul ca baietelul disparut reprezinta singura entitate capabila sa starpeasca “Raul”, rau care ameninta intreaga omenire!

Lectura placuta!

Morala: Binele nu învinge întotdeauna!

7 gânduri despre „S. King – Casa întunericului”

 1. Hey, felicitari! Inca nu am citit nimic de S. King, dar nici nu stiu… parca nu prea ma atrage. Am oroare de horror, ca sa zic asa :P

  Totusi, recenzia ta e foarte buna, reusesti sa starnesti interesul (daca nu as fi asa sensibilo-emotiva, ar fi ceva) :))

 2. Daca rezisti la ce ti-am comentat sub LSS, te declar ca esti probabil primul roman din blogosfera in limba romana pe care il estimez ca potential potrivit sa se mute in Scandinavia pe termen lung. Desigur, nu ar strica sa ai si o calificare de sofer profesionist pe mai multe categorii si/sau experienta plus o calificare pe vreo meserie din domeniul constructiilor de cladiri sau drumuri si sosele, sau domeniul petrolier off-shore, si/sau un interes/motivatie de a te educa si califica in continuare la standardele cerute pt. a putea ocupa in viitor un loc de munca in domeniul jurnalismului, pt. care iti recomand in mod personalizat chiar unele cursuri la Universitatea NTNU din Trondheim, astfel incat sa iti satisfaci si nevoia de thrill-seeking.

  http://www.ntnu.edu/

 3. Iti multumesc. Am un respect deosebit pentru „modelul Nordic”. Si nu iti ascund ca mi-ar placea de minune sa ajung acolo. Dar nu mai devreme, ci mai tarziu.

  Mai am foarte multe de invatat aici, mai am foarte multe persoane de la care am de invatat aici.

  Si nu, nu ma atrage niciun domeniu amintit de tine. Eu sunt orientat catre economie/marketing/turism. In viata trebuie sa fii deschis la toate domeniile, insa ai unele preferate si altele mai putin preferate :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus