Timpul m-a fascinat încă de când eram copil. Trecerea lui, ireversibilitatea, sau percepţia oamenilor asupra sa. Fascinant (despărţit în silabe)! Se pare că nu sunt singurul fascinat de acest aspect. Mai sunt câteva milioane de oameni. Foarte mulţi au încercat de-a lungul istoriei să cerceteze călătoria în timp. Nu cred ca are sens să înşir motivele acestei cercetări. Mai devreme sau mai târziu ne vom întreba retoric: ce ar fi fost dacă nu făceam ce am făcut atunci? Vei fi acolo?

O alta intrebare la fel de interesanta ne-o propune Guillaume Musso in romanul Vei fi acolo?. Daca ni s-ar da ocazia sa ne intoarcem in trecut, ce am schimba in viata noastra? Sa presupunem ca peste noapte intram in posesia unor pastile care ne permit intoarcerea in timp, mai exact in urma cu treizeci de ani. Am avea curajul sa facem acest salt?

Elliott, un doctor ajuns la varsta de saizeci de ani are o singura dorinta: sa o mai vada macar o data pe femeia vietii lui: frumoasa Ilena, moarta in urma cu treizeci de ani. Se spune ca atunci cand iti doresti cu ardoare un lucru, Universul intreg se reorganizeaza astfel incat dorinta sa-ti fie indeplinita. Asa se intampla si in cazul lui Elliott. Intra in posesia unor pastile care ii permit calatoria in timp, treizeci de ani in trecut. Initial crede ca totul este un vis, insa ulterior realizeaza ca totul este real: chiar sta de vorba cu tanarul Elliott.

Are atatea sa ii comunice, atatea sfaturi utile de dat, dar atat de multa responsabilitate pe umeri. Un fluture care bate din aripi in Japonia, poate provoca un uragan in Statele Unite ale Americii. Acest principiu il determina pe Elliott sa fie foarte rezervat in ceea ce priveste actiunile sale in momentul calatoriei in timp. Insa deja a intervenit in cursul istoriei. Simpla sa prezenta in urma cu treizeci de ani va determina o schimbare in comportamentul celor cu care a interactionat. Cel mai influentat este chiar tanarul Elliott. Si daca tanarul Elliott devine influentat, inseamna ca si el, Calatorul in timp va resimti toate aceste schimbari – vei fi acolo?

Va reusi Elliott sa o revada pe Ilena? Va incerca sa intervina in cursul istoriei si sa evite acel accident care a condus la moartea iubitei sale? Care ar fi pretul pe care ar trebui sa il plateasca? Va las pe voi sa descoperiti in romanul lui Guillaume MussoVei fi acolo? Orice viata salvata conduce la curmarea alteia. Voi ce ati vrea sa schimbati sau sa revedeti daca ati putea calatori in timp?

Morala: Tot ce trebuie sa se intample se va intampla, indiferent cate eforturi ai face pentru a evita acele lucruri.

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces oricui este dispus să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]