Eu sunt Natură – Verde

Gânduri, MandalaNiciun comentariu

Ești aici:···Eu sunt Natură – Verde

Mandala Eu sunt Natură propune întoarcerea la rădăcini și comuniunea cu natura. Omul este o ramură a tot ceea ce este viu, iar a fi parte din natură echivalează cu a o proteja. Armonia și echilibrul din natură sunt aspecte pe care oamenii încă învață să le dobândească. Suntem parte dintr-un ecosistem planetar care pe uscat, în mod pur natural, ar fi fost verde – plin de viață sălbatică, în toate formele.

Culoare

Psihologia culorii ne arată că o mare parte din comportamentul uman este dictată de culorile cu care ne înconjurăm. Chiar și la nivel de exercițiu, deschizând mintea către această posibilitate, începem să înțelegem mai bine sfera percepțiilor noastre.

Verde este o culoare relaxantă. Ne va echilibra emoțiile, va crea acel sentiment de siguranță – revitalizând mintea și corpul. Culoarea verde poate fi reprezentată rapid de un frunziș bogat și este asociată adesea cu Gaia – Mama Pamânt, a cărei energie este de calm și de omniprezență. Verdele exprimă bunăstarea optimă, iar farmaciile știu asta, asa cum și producătorii de medicamente o știu. Verdele este sănătate și echilibru între cap și inimă, între minte și corp. Dacă este cazul să consiliezi, culoarea verde favorizează înțelegerea și empatia, mai ales în situații extreme. În altă ordine de idei, verdele ne inspiră să iubim necondiționat.

Simboluri

În centrul mandalei este o sămânță de iarbă – iarba sălbatică fiind elementul central al mandalei. Tot aproape de centru identificăm niște măști în stil Aztec, făcând în mod direct trimitere la atmosfera de junglă – natură sălbatică. Păsările marchează aceeași direcție. Spre extremități găsim păpădie și smocuri de iarbă prinsă în mănunchiuri. Păpădia apare închizând cercul sămânță – plantă – înmulțire, iar mănunchiurile de iarbă propunând ideea de comuniune cu natura. Fluturii semnalează fertilitatea ecosistemului în mandala.

Semnificații

Iarba crește natural aproape oriunde. Natura nu este deloc pretențioasă, nu are nevoie de mult. Și cu cât mai izolat este locul, cu atât mai înteresantă va deveni natura acolo, într-un echilibru perfect. Pasărea care pare că se uită înapoi către tine este întruparea Mamei Pământ care trimite energia caldă despre care aminteam – sunt cu tine, sunt vie, sunt omniprezentă.Eu sunt Natură este doar una dintre cele șapte mandale desenate manual, din colecție. Te invit să le descoperi pe toate! Pot fi comandate online, în format tablou înrămat, pânză de calitate muzeală (canvas), rezistentă la apă și la decolorare. Dimensiuni 70x70cm sau 40x40cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus