Eu sunt Sânge – Roșu

Gânduri, MandalaNiciun comentariu

Ești aici:···Eu sunt Sânge – Roșu

Mandala Eu sunt Sânge tapetează o poveste al cărui sens gravitează în jurul conceptului de naștere – viață și propagarea ei în mod natural. Culoarea folosită, elementele prinse și forma efectivă, toate reprezintă aspecte atent alese, capabile să reliefeze complexitatea procesului prin care se creează viață.

Culoare

Psihologia culorii ne arată că o mare parte din comportamentul uman este dictată de culorile cu care ne înconjurăm. Chiar și la nivel de exercițiu, deschizând mintea către această posibilitate, începem să înțelegem mai bine sfera percepțiilor noastre.

Roșu este o culoare intensă, care radiază energie foarte puternică. Atât de intensă încât poate să determine individul să acționeze – o energie creatoare, spun înțelepții. Culoarea roșie este asociată cu sângele – cu sacrificiul, dar în egală măsură și cu pasiunea profundă – cu dragostea, influențând semnificativ și involuntar mintea și trupul. Sângele este roșu, dar și buzele sunt. Roșu reușește să pună în același borcan suferință cu pasiunea și sacrificiul cu dragostea. Se creează astfel, reacții inexplicabile și aleatorii – ai zice, dictate în mod constant de cromatică.

Simboluri

Piesă centrală în ecuația nașterii vieții este femeia, desigur. Femeia – în toată puritatea ei. Femeia – zeiță capabilă să poarte și să dea viață, într-un proces pe cât de complex, pe atât de firesc: nașterea. Lângă ea, găsim fluturi de forme diferite. Fluturii, prin natură lor, ajută florile – proces pe care-l numim polenizare . Iar polenizarea este extrem de importantă pentru că doar așa se pot obține semințele florilor. Iar prezența fluturilor ne indică o grădina sănătoasă, fertilă. Femeia, prin natură ei, ajută în mod unic și direct la perpetuarea speciei.

Semnificații

Din centru și până la extremități, mandala Eu sunt Sânge propune atingerea conceptului de creație – parcurgerea distanței de la 0 la 1 – de la nimic, la ceva. Revenind la creație și la naștere. Da, în mod cât se poate de firesc, atunci când se va naște un om, va curge sânge, natural. Același sânge care va unge și va întreține viață pe tot parcursul ei – sacrificiu pentru viață.Eu sunt Sânge este doar una dintre cele șapte mandale desenate manual, din colecție. Te invit să le descoperi pe toate! Pot fi comandate online, în format tablou înrămat, pânză de calitate muzeală (canvas), rezistentă la apă și la decolorare. Dimensiuni 70x70cm sau 40x40cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus