Dezbatem un subiect barbatesc pe structura femeiasca. Sunt convins ca v-ati lovit de problema pe care o dezbatem astazi. Practic, va loviti de ea in fiecare zi. Vorbim astazi despre culori, din doua perspective diferite: perspectiva femeilor si cea a barbatilor. Am exemple frumoase, ca intotdeauna, am si poze, demonstratii, tot.

Femeile au o perspectiva foarte vasta (pacat ca propozitia nu se opreste aici) asupra culorilor. Ochiul femeilor, in stransa conexiune cu creierul lor, percepe foarte multe culori. Nu asta ar fi o mare realizare, ci faptul ca au si denumiri pentru sutele (miile!) de culori pe care ele le percep. Din experienta, pot spune ca femeile au o denumire (dintr-un singur cuvant!) pentru orice culoare, pentru orice nuanta, pentru orice combinatie de culori.

Barbatii au o perspectiva foarte restransa (norocul nostru ca propozitia nu se opreste aici) asupra culorilor. Barbatii, prin natura lor, sunt mult mai practici, iar paleta de culori pe care femeile o percep cu atat de multe gradatii, este limitata la cateva culori. Le poti numara pe degetele de la ambele maini. Nu cred ca sunt mai mult de zece. Desi femeile ar spune ca suntem limitati in ceea ce priveste denumirea unei nuante (culori) noua ne place sa credem ca suntem practici. Si avem dreptate, evident.

Nu putine au fost situatiile in care „Ea” imi explica despre ce camasa „lila” ar fi potrivita pentru mine la un x eveniment. „Lila” este un animal care zboara? Este un fel de mancare? Nu dragilor, „lila” este o culoare. Este un fel de mov spre roz cu influente de ciclam spre mov pal. V-am terminat? Nici macar nu am inceput…Mi se ofera sansa de a opta intre „lila” si bej, cu indicatia ca si un „corai” ar merge foarte bine tinand cont de natura evenimentului. Desi femeile cred ca suntem niste supusi si le lasam pe ele sa decida, gresesc flagrant. Le lasam pe ele sa decida din simplul motiv ca noi, barbatii, nu avem habar de culorile respective. In mintea unui barbat, lila, corai, bej, fuchsia, cyan, somon, ocru, nu reprezinta mai nimic. Cel mult ar reprezenta denumiri de modele ale producatorilor de masini.

Femeile stiu sa numeasca prea multe culori, iar barbatii sunt prea practici. La ce le ajuta pe femei sa cunoasca denumirile atator culori, daca barbatii nici macar nu si le reprezinta? Femeile traiesc cu barbatii, iar prea multa informatie creeaza dezechilibre si dezacorduri. Femeile se pot limita la cele zece culori pe care le cunosc barbatii, dar barbatii nu se pot limita la cele 256 de culori pe care le cunosc femeile. Solutia: femeile sa abandoneze restul de 246 si sa se opreasca doar asupra celor zece, general agreate ca fiind cunoscute de ambele parti. Nu ar fi viata mai usoara? Ba da, sigur ca ar fi! [Dacă e Joi e voie bună, e cea mai scurtă zi!] V-am promis si poza, o aveti atasata!

Morala: Doar tu poti colora cenusiul din mine!

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces oricui este dispus să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]