Subconştientul

J.O.I.3Comentarii

Ești aici:··Subconştientul

Cu zapada sau fara zapada, frig sau cald, azi tot Joi este, implicit e Joy! Astazi vorbim despre inconstient, defapt despre limita dintre constient si subconstient. Mai exact despre momentele alea chiar inainte ca subconstientul sa preia comanda.

Bai, pe mine m-a fascinat mereu treaba asta. Incercati sa va ganditi la momentul dinaintea somnului. L-ati regasit? Despre momentul ala vreau sa vorbim astazi. Am auzit sute de versiuni in ceea ce priveste acest aspect. Vorbesc despre cumpana dintre lumi: lumea constientului si lumea somnului. Fiecare se gandeste la un anumit lucru inainte de a adormi. Chestia asta se pastreaza de regula din copilarie. Sunt foarte curios sa aflu la ce va ganditi voi.

Este binecunoscut ca inainte sa adormi refaci oarecum „problemele” si incerci sa te gandesti la solutii. Asta daca ai probleme, dar oricum, nu vorbim despre probleme grave, pentru ca atunci nu mai dormi, e clar! „Vizualizezi” problemele, te gandesti la ele, incerci sa le rezolvi si uiti de ele, si atunci intervine acel „ceva al tau”. Ceva la care te gandesti inca din copilarie. Spre exemplu eu ma imaginez pe un camp cu iarba verde inalta, cam pana la genunchi asa. Undeva in mijlocul campului se afla un copac, cu coroana verde, copac batran, serios asa, impunator. Totul intr-o zona deluroasa. La chestia asta ma gandesc inca de cand eram copil, de fiecare data cand nu puteam sa dorm, sau de fiecare data cand doream sa ma linistesc. Culmea este ca niciodata nu am fost acolo, sau nu din cate imi amintesc. Este practic o imagine pe care mi-am construit-o eu, de cand eram copil si am pastrat-o pana acum.

Cineva mi-a spus ca „se vede” intr-un peisaj scotian, pe o stanca, iar in fata ei este Marea involburarta. Va spuneam ca am auzit fel si fel de variante. Sincer va spun ca cele mai dese „dezvaluiri” sunt din sfera sexuala. La barbati…Uimitor de multi barbati se vad facand sex cu nu stiu ce vedeta sau personalitate. Si nu oricum ci fetisuri dubioase la care sincer nu ma pretez. Femeile se vad pe scene, prezentand ultimele trenduri in ale modei. Voi la ce va ganditi, unde „va vedeti” inainte sa adormiti? Ce vizualizati inainte ca subconstientul sa preia controlul si sa adormiti? Va dau bonus un  scurt metraj, o sa va placa! [Dacă e Joi e voie bună, e cea mai scurtă zi!]

Morala: Gândul zboară mereu incontrolabil.

3 gânduri despre „Subconştientul”

  1. foarte interesant…de multe ori ma gandesc si eu la asta…poate ca subconstientul a fost creat pentru a ne detasa de la aceasta lume nebuna…
    de multe ori ma gasesti in lumea mea,visand cu ochii deschisi… inainte sa adorm? cu siguranta fac asta… nu am o anumita imagine,imi imaginez mai multe chestii care ma fac sa ma simt bine.

    PS: scrisesem altceva inainte sa cada netul dar nu-mi aduc aminte corect :))

  2. la…apa de obicei :) gen o intindere de apa…ca si cum as privi oceanul de pe mal… asta e „imaginea” pe care mi-o imaginez cand nu pot sa adorm :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus