De cele mai multe ori când te gândeşti la India îţi apar în minte  mii de culori. India se confundă cu aglomeraţia  urbană, cu nivelul de trai scăzut şi cu o rată crescută a activităţilor ilegale.  Cu cât te gândeşti mai profund cu atât mai intens simţi mirosurile puternice ale mirodeniilor  indiene. Şi parca auzi rasete oamenilor, modul în care se ceartă şi simți parcă discomfortul cauzat de înghesuiala cu care ei sunt atât de obişnuiţi.

Lin, personajul central, tipul australinului singuratic şi fugar ajunge pe meleagurile semiobscure ale Indiei. La fel ca orice intrus dezvoltă foarte rapid dorința de a gusta din toate.  India pare a fi constuită pentru oamenii care duc lipsă de aventură. Însă cu cât te arunci mai tare în acest miraj al ineditului, cu atât mai greu îţi este să ieşi. Prins în mrejele vieţii în India, Lin se îndrăgosteşte, iar asta îi va schimba cu totul cursul vieţii.

Culorile pot deveni într-o secundă respingătoare, aromele devin mirosuri macabre, iar cunoscuţii încep să se comporte bizar. Într-o clipă totul devine scrum. Cine râdea mai devreme joacă acum  în scenariul epidemiilor,  foametei şi crimelor din suburbiile Bombay-ului. Acolo unde  ilegalităţile reprezintă activităţi cotidiane. Unde moartea reprezintă ceva normal în marea luptă pentru supravieţuire. Urmărit,  închis, bătut, respectat sau invidiat, Lin supravietuieşte fiecarei încercări a sărăciei,  înceracând din răsputeri să-şi recâştige libertatea.

Rămâne de văzut dacă labirintul numit India  are şi căi de ieşire.  Rămâne de văzut dacă Lin va reuși să afle care este cu adevărat rolul său.  Va deveni un simplu pion pe tabla de şah a grupărilor mafiote sau cel care mânuiește piesele? Greu de spus, câtă vreme şi dragostea joacă un rol important în asta. Va reuşi dependentul de culoare să descoasă ițele atât de încurcate ale desfrâului? Va dezamagi, va câştiga lupta cu India sau se va elibera? Afli citind Shantaram, de Gregory David Roberts, un roman care face toţi banii.

*La 15 comentarii unice se plantează un copac. Tot unic.

Morala: Dragostea de viaţă devine într-o secundă luptă pentru supravieţuire. 

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces oricui este dispus să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]