Decoin – John Infernul. – vremuri grele

Carte4Comentarii

Ești aici:··Decoin – John Infernul. – vremuri grele

Toate cărţile care se respectă au o pagină de gardă, pe care nu figurează niciun text. E o foaie de hârtie anume făcută pentru ştergerea degetelor murdare ori pentru notarea numerelor de telefon. Indianul rupe cu grijă fila de gardă a Bibliei, găseşte că hârtia e bună, fină, îngălbenită exact atât cât să capete o înfăţişare solemnă. John umezeşte vârful creionului şi se pune pe scris.

Draga Dorothy,

Stau in celula cu un tip pe care-l cheama Tom. Chiar in clipa asta a iesit. Si el crede ca eu vreau sa raman singur ca sa ma masturbez. Nu-l poti face pe Tom sa fie altfel: poate din cauza ca va muri curand, el vede peste tot viata. De altminteri, cei mai multi dintre barbari se masturbeaza dupa ce se intorc de la vorbitor. Lucrurile astea ori le intelegi pe data ori nu le mai intelegi niciodata. Draga Dorothy, Tom ma piseaza cu o poveste a lui despre oameni veniti de aiurea, de pe alta stea. Poate ca e adevara, dar ce schimba asta?

Eu cred ca lumea va fi distrusa, cainii din munti sunt un semn. De aceea mi-e frica aici! Daca New York-ul ar lua foc, daca s-ar perece orice altceva ar fi o gramada de morti in inchisoare la noi: pana sa se deschida portile, pana sa fie toata lumea evacuata. De aceea, draga Dorothy, am sa fac cum ai zis dumneata, am sa ipotechez casa. Cu cei douasprezece mii de dolari am sa ies de aici. N-o sa ne mai intoarcem totusi in Long Island. Din contra, va trebui sa batem in cuie obloanele, usa, lucarnele de pe acoperis. Voi scoate cuiele mult mai tarziu, cand voi plati ipoteca asta afurisita. Trebuie ca pamantul sa fie al meu, sau sa nu mai fie deloc.

Ma doare. Casa ta poate sa te doara asa cum te dor dintii, e insuportabil, ai vrea sa faci cumva sa adormi bustean. Camera mea din cartierul Queens e prea mica pentru dumneata, pentru Mysha si pentru mine. Tom zice ca exista pe undeva pe aici un zgarie-nori in care nu mai sta nimeni. In fine, stau in el doar niste prapaditi din Ohio, din Wyoming si din Missouri. Am sa ma duc sa vad despre ce e vorba si…

Aici John Infernul trebuie sa-si incheie scrisoarea catre Dorothy. Ii mai ramane loc doar atat cat sa semneze […] Ar voi sa mai aiba o bucata de hartie, un fragment doar din fila de garda a Bibliei, si sa treaca pe ea tot ce vede, tot ceea ce respira, tot ceea ce mangaie si atinge acum. Tom se scoala din pat, se duce sa urineze si spune:

– Esti indragostit, John!

– Nu, taca-ti gura, vreau sa dorm, raspunde John…[va urma]

D. Decoin – John Infernul

Morala: Inchisoarea nu este reformare sociala, este uciderea sufletului.

4 gânduri despre „Decoin – John Infernul. – vremuri grele”

  1. Defapt, acea pagina goala este destinata celor care vor sa faca acea carte cadou si sa scrie o dedicatie si/sau pentru autograful autorului – nicidecum pentru notarea numerelor de telefon :)- but…interesting story.

  2. Defapt, in cazul in care nu ai realizat, TOT ceea ce am postat, este copiat, cuvant cu cuvant din Didier Decoin – John Infernul. Nu am zis-o eu, a spus-o el in roman…sa ii dam un email? :)

    Stiu si eu si noi toti pentr ce este, dar nici viziunea lui nu este deloc gresita, ba chiar interesanta. Esenta nu consta in asta, ci mai ales in faptul ca era a unei Biblii. Care autor? :)

  3. Bineinteles ca nu am realizat ca citezi dintr-un roman ( ne ia aproximativ 180 de ani sa citim toate cartile inregistrate in dictionarul Bompiani-care cuprinde toate cartile importante pe care se presupune ca ar trebui sa le citim) -asadar atat timp cat nu ai folosit ghilimelele,nu ai folosit nici scrisul italic specific paragrafelor citate insa ai scris in coltul dreapta un nume cu gri inchis pe gri mai inchis – da! era evident ca citezi cuvant cu cuvant dintr-un roman :)

  4. Tot ceea ce tine de Trip Story sunt pasaje culese din cartile pe care le citesc in perioada respectiva.
    Doar nu credeai ca sunt atat de dubios incat sa propag ideea ca pagina de garda este pentru cei cu degete murdare. What da fuck? :) Ideea este interesanta, dar totusi fantastica…Nu o impartasesc, dar mi s-a parut interesanta….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus