Am trăit fără probleme neavând conexiune la internet. Nici lipsa telefonului nu a fost o problemă. Am însă convingerea că de un singur lucru nu m-aș putea lipsi: de muzică. Orice stare ai avea, fie ca ești furios, supărat, fericit, îndragostit sau dezamăgit, întotdeauna gasești melodii care să se potriveasca perfect, care sa vibreze pe aceleași tonuri cu sufletul tău.

E curios cum reușim să ne punem în unele melodii o parte din amintiri și să le păstram atât de bine acolo, încât atunci când le ascultam parcă retrăim senzațiile și sentimentele de atunci. Muzica uneori e ca o poză auditivă și transmite mai mult decât ar transmite rândurile scrise într-un jurnal.

Dacă am alege o melodie pentru analiză, am putea scoate din ea frânturi de suflet lăsate de oameni din toată lumea. O melodie este o cutie a pandorei a amintirilor. O melodie care-mi place,  îmi poate aduce aminte de un om drag. Poate cuiva îi trezește sentimente de tristețe, altuia fericire. Altcineva se poate gândi la ce moment plăcut a trăit când a ascultat-o pentru prima dată. Un altul știe că acea melodie i-a readus zâmbetul pe buze într-o zi întunecată. Iată o melodie care te-ar putea trezi în fiecare dimineață, The temper trap, Sweet disposition.

 


Morala: Muzica înseamnă bună dispoziție.