Muzica, sigurul lucru de care nu mă pot lipsi

De WeekEnd14Comentarii

Ești aici:··Muzica, sigurul lucru de care nu mă pot lipsi

Am trăit fără probleme neavând conexiune la internet. Nici lipsa telefonului nu a fost o problemă. Am însă convingerea că de un singur lucru nu m-aș putea lipsi: de muzică. Orice stare ai avea, fie ca ești furios, supărat, fericit, îndragostit sau dezamăgit, întotdeauna gasești melodii care să se potriveasca perfect, care sa vibreze pe aceleași tonuri cu sufletul tău.

E curios cum reușim să ne punem în unele melodii o parte din amintiri și să le păstram atât de bine acolo, încât atunci când le ascultam parcă retrăim senzațiile și sentimentele de atunci. Muzica uneori e ca o poză auditivă și transmite mai mult decât ar transmite rândurile scrise într-un jurnal.

Dacă am alege o melodie pentru analiză, am putea scoate din ea frânturi de suflet lăsate de oameni din toată lumea. O melodie este o cutie a pandorei a amintirilor. O melodie care-mi place,  îmi poate aduce aminte de un om drag. Poate cuiva îi trezește sentimente de tristețe, altuia fericire. Altcineva se poate gândi la ce moment plăcut a trăit când a ascultat-o pentru prima dată. Un altul știe că acea melodie i-a readus zâmbetul pe buze într-o zi întunecată. Iată o melodie care te-ar putea trezi în fiecare dimineață, The temper trap, Sweet disposition.

 


Morala: Muzica înseamnă bună dispoziție.

14 gânduri despre „Muzica, sigurul lucru de care nu mă pot lipsi”

 1. Eu pot trai foarte bie si fara muzica, daca am carti interesante de citit. Nu suport sa fiu intrerupta de nimic in timp ce stau cu cartea in mana. Nu pot scrie daca imi rasuna muzica in boxe, nu pot citi nici macar bloguri daca se aude muzica. Imi ramane prea putin timp si pe acela il dorm. :)))

  1. Eu citesc foarte bine pe muzica clasica, gen Bach sau Bethoven sau pe muzica ambientala. Ma introduce intr-o stare foarte interesanta.
   Poate asta este motivul pentru care un ultima perioada nu prea mai ascult decat muzica instrumentala. Pentru ca ascult foarte mult muzica in timp ce fac si altceva: birou, lectura, scris.

  2. Razvaaan, subscriu! Muzica clasica acompaniaza excelent lectura sau orice tip de activitate care iti solicita gandurile. Eu invatam pentru examene, alaturi de Tchaikovski :) Minunat.

   Nu stiu daca nu m-as putea lipsi de muzica, dar cu siguranta ar ramane un mare gol fara ea…

  3. Mare, mare gol. Pentru ca m-am obisnuit sa fac foarte multe lucruri pe muzica si parca altfel n-as putea sa le fac.

   Eu am citit mii de pagini din „Cantec de gheata si foc” pe Bach, doamne cum se imbinau :)

 2. Ai mare dreptate, cred ca viata fara muzica nu ar merita traita doar daca am avea bani mult am uita de ea. Eu peste tot ascult muzica si chiar imi da o stare de spirit si munca foarte buna.

  1. Da, exact la fel ca mine.
   In trecut, imi placea la nebunie sa adorm cu castile pe urechi. Dormeam beton :)

 3. Eu tocmai m-am înors din concediu, iar singurul lucru de care mi-a fost dor a fost muzica. Timp de 5 zile, cât a durat perioada activă a concediului, am umblat mult și am auzit foarte puțină muzică și chiar am simțit că-mi lipsește. Într-adevăr, muzica te poate scoate din anumite stări sau te poate introduce în ele.
  P.S. Sweet Disposition e o piesă perfectă pentru dimineață :)

  1. Ehe, sa-ti fie de bine. Ei, in concediu este chiar altceva. Se compenseaza lipsa muzicii cu multe alte activitati care-ti dau o stare buna.

   Asa ii suna alarma Ioanei in fiecare dimineata :))

 4. Adevarul este ca nici nu-mi amintesc ultima zi in care sa nu fi ascultat muzica :) In perioada asta, desi nu sunt in cea mai buna forma fizica/mentala/emotionala, ascult doar mixurile de la Tomorrowland :))

  1. Ce line-up. Adica, toata spuma. Am ascultat si eu cate ceva. Pur si simplu muzica asta nu poate fi ascultata in casa :) Mixurile astea trebuie neaparat sa le simti live. La mine nu prea merg. Ma energizeaza, dar sunt de parere ca trebuie neaparat traite live.

   Bune gusturi, oricum :)

 5. Cred ca muzica buna poate aduce un pic de umanitate in sufletele celor mai sangerosi oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus