Cum să nu practici preţul barat
Preţul barat reprezintă o tehnică de marketing prin care se promovează vânzările. Reducerea de preţ este semnalată printr-o comparaţie între preţul obişnuit (cel barat) şi cel promoţional. Cu cât reducerea este mai mare, cu atât mai mare este succesul pe care-l înregistrează o astfel de campanie. Este o metodă simplă, prin care clientul are posibilitatea să afle valoarea exactă a reducerii, în lei. Sau în bani, după caz.
În urmă cu câteva luni bune, remarcam faptul că hipermarketul Cora se mişcă foarte bine în online şi pe reţelele de socializare. Dezamăgirea vine din magazin. Cora practică intens preţul barat. De cele mai multe ori reducerile sunt consistente. În ultima vreme însă am impresia că se joacă prea mult cu tehnica asta. Începe să pară bătaie de joc. Ataşez câteva poze, cu precizarea că produsele din fotografii nu sunt singurele care se vând la preţurile reduse în maniera aceasta. Reducere semnificativă de 9 bani. Adică a unsprezecea parte dintr-un leu.
[nggallery id=5]
Morala: Nu toate reducerile sunt cu adevărat reduceri.
Treaba asta cu reducerile este in majoritatea cazurilor, stai sa caut un termen stiintific, VRAJEALA! Intr-un magazin de pantofi, erau niste cizme de dama la pretul de 150 de lei. La reducere, aceleasi cizme aveau un pret de 260 de lei(taiat) reduse la 170 de lei…. :D