Se spune că bărbatul trebuie să fie puţin, dar foarte puţin mai frumos ca Dracul. O chestiune pe care o aud foarte des şi pe care  încerc să o accept aşa cum mi se dă. Dar cu care nu sunt neapărat de acord  Din punctul meu de vedere bărbaţii normali nu prea pot judeca frumuseţea altor bărbaţi.  Bărbaţii pot spune despre alţi bărbaţi că sunt de treabă,  punctuali, ordonaţi, beţivi, dar niciodată că sunt sau nu frumoşi. Femeile o fac. Femeile spun despre alte femei că sunt frumoase sau urâte şi despre bărbaţi că sunt sau nu frumoşi. Ce o determină pe o femeie să îl considere pe un bărbat frumos, câtă vreme el trebuie să fie puţin mai frumos ca Dracul?

Ce calităţi trebuie să indeplinească un bărbat ca el să fie considerat frumos? Trebuie să scoată câinele în fiecare dimineaţă la ore porno? Asta îi creşte frumuseţea în ochii viitoarei potenţiale jumătăţi?  Faptul că nu moare electrocutat dupa ce se chinuie un weekend întreg să monteze două prize şi un întrerupător îl face frumos? Sau îl face urât, câtă vreme acest task putea fi terminat în cel mult patruzeci de minute? Greu de spus. Un bărbat este frumos dacă reuşeşte să părpălească o bucată de carne astfel încât atunci când o înghiţi nu îţi vine să vomiţi, sau este frumos atunci când bucata de carne „chiar arată bine şi are un gust excepţional, bravo!” ?

Bărbatul care spală vasele şi care-şi calcă singur cămăşile poate fi considerat frumos dacă intră încălţat pe covorul proaspăt periat? Dar cel care uită din când în când  se bărbierească sau  să-ţi spele dinţii? Frumuseţea fizică, aşa mega subiectivă cum este ea, contează. Pentru că dacă nu ar conta, toţi meseriaşii ordonaţi şi punctuali ar avea soţii fotomodele, nu? Dar nu au.

Întrebare: care dintre cei doi bărbaţi pare mai frumos?  Unul care pune aspiratorul bilunar sau unul care îndinde rufele săptămânal? Datele sunt insuficiente, nu? Să presupunem că cel care pune aspiratorul ştie să gătească excepţional, nu consumă băuturi alcoolice, are un salariu bun, dar fumează şi înjură. Cel care întinde rufele şterge şi praful, spală în fiecare seară pantofii, face rezervări des la restaurant, dar bea bere şi râgâie ca un porc. Care pare mai frumos? Bărbatul trebuie să fie puţin mai frumos ca Dracul pe Dracu`.  [Dacă e Joi e voie bună, e cea mai scurtă zi!]

Morala:  Frumuseţea este o formulă cu multe necunoscute. 

Ai aflat? Am scris o carte pe care am cifrat-o. Ofer cheia de acces oricui este dispus să o parcurgă.
Detalii Aici, acum: Astăzi [roman]