Danny Collins, un film despre oameni

FilmeNiciun comentariu

Ești aici:··Danny Collins, un film despre oameni

Pe Danny Collins, artistul, nu-l știam. Se zvonește că ar fi cunoscut succesul undeva prin anii `70, ceea ce-l face probabil un artist al părinților mei. L-am cunoscut prin intermediul filmului și mi-a plăcut de omul din spatele scenei. Interpretat de Al Pacino într-un stil total pe placul meu, Collins este conturat ca un artist simplu, care a făcut o grămadă de bani, dar care ajunge să simtă că putea să facă din talentul său ceva cu adevărat măreț. Cu mult mai mult. Și face.

Filmul surprinde ultima parte a vieții lui Danny Collins, moment în care începe să-și dea seama că viața a trecut pe lângă el în ultimele decenii, iar el s-a lăsat dus de val, nefăcând nimic. Sigur că are bani foarte mulți, sigur că poate face orice, oricând. Așa cum se întâmplă însă întotdeauna, vine o vreme în care bunurile nu mai au nicio valoare. Decide să-și caute singurul fiu, iar ceea ce se întâmplă după ce-l găsește îi resetează tot. Dacă până atunci viata era o combinație de spectacole și cocaină, Collins devine responsabil.

Apropierea de familie, primirea unei scrisori rătăcite zeci de ani și înaintarea în vârstă îl determine să lase tot în spate și să se reapuce de muzică. Schimbă tot, chiar după aniversare a 70 de ani. Renunță la vicii, cunoaște oameni noi, pe care îi bucură în permanență cu stilul său inconfundabil, dar și cu generozitatea apropiată de nebunie. Mi-a plăcut modul în care a fost pusă sub lupă viața artistului. Mi-a plăcut modul în care a fost prezentată firea lui, bunătatea și căldura. În ciuda tuturor aspectelor care poate din exterior par negative.

Este un film care surprinde foarte bine relațiile dintre oamenii cu foarte mulți bani și cei de la polul opus. De asemenea, am rămas cu ideea că banii pot fi direcționați foarte simplu către oamenii care chiar au nevoie de ei. Mi-a plăcut filmul și îl recomand cu căldură. Este o poveste de viață pe care am găsit-o inedită. Filmul rulează în cinematografe din 17 Aprilie 2015 și este distribuit de RoImage.
Pentru mine, Danny Collins a fost un film de 8 din 10.

Schimbarea poate veni oricând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus