The theory of everything, un film cu o lecție de viață fabuloasă

FilmeUn comentariu

Ești aici:··The theory of everything, un film cu o lecție de viață fabuloasă

Pe Stephen Hawking îl cunoaște lumea întreagă. Se spune că este cel mai inteligent om de pe pământ, sau unul dintre ei. În The theory of everything este prezentată povestea vieții lui, așa cum a scris-o prima sa nevastă, Jane, în Travelling to Infinity: My Life with Stephen. Prea multe elemente științifice nu se vor găsi în film. Înțelegem și de ce, ar fi foarte greu ca publicul larg să înțeleagă niște idei pe care una dintre cele mai limpezi minți le-a gândit și le-a demonstrat. Nu este un documentar despre realizările lui, este o poveste despre voință, inteligență și capacitate.

Ca majoritatea oamenilor de știință, Stephen elimină din start ideea unui Creator. Pentru el nu poate exista Dumnezeu. Într-un fel este normal, câtă vreme mintea lui este setată pe descoperirea ecuațiilor care să explice orice. Ca om de știință, încă își dorește să scrie o ecuație care să explice totul. L-a fascinat timpul, mai exact momentul apariției lui. În acest context, găsesc firească poziția lui cu privire la imposibilitatea existenței lui Dumnezeu. Mulți ar spune că acesta poate fi motivul pentru care cea mai mare parte din viață și-a petrecut-o captiv într-un corp inert. Se poate sau nu.

Să nu uităm totuși că în timpul facultății, când boala de care suferea se acutizase, doctorii i-au dat cel mult doi ani de viață. Singurul lucru de care s-a agățat a fost faptul ca boala nu i-a afectat creierul. Voința și o femeie puternică au făcut din  Stephen Hawking ceea ce vede lumea întreagă acum. Sunt convins că nu ar fi realizat nimic sau mai nimic, dacă nu ar fi avut lângă el o femeie ca Jane. Care nu numai că a renunțat la mare parte din viața ei pentru a-l ajuta, dar i-a deschis multe uși atunci când el credea că totul este pierdut. O frumoasă lecție despre iubirea necondiționată.

Cei doi actori, Eddie Redmayne și Felicity Jones joacă senzațional. În sală s-a plâns și a fost pentru prima dată când am văzut atâția bărbați ștergându-și fără jenă lacrimile de pe obraji. Sper ca Oscarul să ajungă la cel puțin unul dintre ei. Recomand The theory of everything tuturor celor care își pun întrebări și caută să găsească răspunsuri. Le recomand celor care se plafonează să urmărească atent povestea lui Stephen,  care nu face altceva să demonstreze că orice este posibil. Nu-ți trebuie decât voință și oameni potriviți lângă tine. Filmul rulează în cinematografe din 20 Februarie și este distribuit de RoImage.
Pentru mine, The theory of everything a fost un film de 9,5 din 10.

Cel mai mare duşman al cunoaşterii nu este ignoranţa, ci iluzia cunoaşterii. (Stephen Hawking)

Un gând despre „The theory of everything, un film cu o lecție de viață fabuloasă”

  1. Adevar graiesti. Fiind un fan infocat al filmelor pot spune ca mi-a placut mult articolul tau. Am vad filmul de 2 ori, un film motivant pentru toate varstele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus