The Loft. Un film surprinzător

Filme2Comentarii

Ești aici:··The Loft. Un film surprinzător

The loft (Ispita) m-a surprins. M-a surprins din multe puncte de vedere, iar filmele care mă surprind merită lăudate. Povestea este aparent simplă. Cinci bărbați însurați își cumpără împreună un apartament. Scopul achiziției este acela de a evada oricând cu oricine, departe de ochii nevestelor. Știți voi, fără cumpărături dubioase, fără facturi de hotel, o viață mai ușoară; se zice că așa sunt bărbații. Cei cinci pun cap la cap niște reguli pe care le acceptă toți, iar totul merge ca pe roate. Nimeni nu știe, nimeni nu se supără, toată lumea este mulțumită. Până într-o dimineață, când în apartament își face apariția o domnișoară. Singura ei problemă este faptul că zace moartă într-o baltă de sânge, pe pat.

Cele cinci personaje masculine reprezintă cinci tipologii diferite. Vincent este tipul șefului bogat, cel care-și însușește de la sine rolul de lider. Lasă impresia că vede și că știe tot. Mai mult, are și avantajul faptului că el este cel care a venit cu ideea.  Marty este arhetipul grăsuțului glumeț care este în permanență cu ochii după femei, dar la care femeile se uită foarte rar sau deloc.  Marty a fost primul care a susținut ideea lui Vincent. Luke este singurul care iese în evidență tocmai pentru că nu face nimic special. Pe Luke îl vei recunoaște daca ai fost fan Prison Break. Rolul din The Loft îl prinde mai bine, cred eu.

Ceilalți doi, sunt frați, dar caractere opuse. Chris este fratele mai mare și singurul care nu a fost de acord cu ideea apartamentului, dar printr-o conjunctura a ajuns să facă parte din echipă. Este genul de om sufletist care iubește și nu și-ar înșela niciodată nevasta. La polul opus este fratele sau, Philip, dependent de cocaină și însurat cu soția unui colos imobiliar. Este tipul scandalagiu, mai tot timpul nervos și gata oricând să sară la bătaie.

Indiciu: unul dintre ei a omorât-o pe domnișoara misterioasă. Filmul te plimbă pe axa timpului, începând cu finalul și presărând fel de fel de evenimente menite să ofere indicii cu privire la poveștile celor cinci. Adevărul iese la iveală în ultimele cinci minute, iar povestea se schimbă foarte des. Fiecare devine asasinul, revine nevinovat, se schimbă din nou și tot așa. Îmi plac filmele cu poveste complexă și The loft este exact așa. Filmul rulează în cinematografe din 6 Martie și este distribuit de RoImage.
Pentru mine, The loft a fost un film de 8,5 din 10.

Oricât de bine ar șterge urmele un criminal, tot rămân unele care să-i dezvăluie crima, iar el e cu atât mai vinovat cu cât se străduiește mai mult să le șteargă.

2 gânduri despre „The Loft. Un film surprinzător”

  1. Datorita articolului tau care m-a intrigat, am facut cercetari si am aflat ca acest film e un remake american al unui film mai vechi belgian (flamand) din 2008, care are recenzii ff favorabile, mult mai favorabile decat cel american, si dupa care a mai fost facut un alt remake olandez in 2010, si ulterior cel american din 2014 ! Acum am de gand sa le caut pe toate !

    1. Si toate-s dupa o nuvela scrisa de un nene foarte interesant. Nu am apucat sa citesc nuvela, insa asa cum am vazut filmul, sunt aproape convins ca scrierea ma va da pe spate.

      Merita filmul, ti-l recomand. Pe langa tipuri de barbati, vei gasi si o fina impletire a actiunii cu foarte multe rasturnari suprinzatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus