Unbroken, un film după o poveste reală

Filme5Comentarii

Ești aici:··Unbroken, un film după o poveste reală

Se dă personajul real: Louis Zamperini maratonist olimpic şi aviator în Al Doilea Război Mondial. Filmul prezintă povestea reală a lui, din copilărie și până departe. Un copil problemă care nu este acceptat în cercurile americanilor, dar care nici nu simte nevoia de apartenență la grup. Ajutat de fratele său, descoperă că are o voință de fier. Ajunge astfel să doboare record după record la maraton. Devine cel mai rapid alergător de liceu, iar performanțele fostului copil problemă îl propulsează în lotul americanilor pentru Jocurile Olimpice, așa începe povestea unui învingător în Unbroken.

Pentru că războiul nu ține cont nici de culoare și nici de statut, Louis ajunge căpitan pe un bombardier în Al doilea război mondial. Americani împotriva japonezilor, un scenariu care se desfășoară și în prezent, pe alocuri. Avionul său se prăbușește în mijlocul oceanului, unde el, împreună cu alți doi camarazi, trec prin ceea ce avea să însemne încercarea vieții. Petrec 47 de zile crunte pe o barcă gonflabilă , cu resurse foarte limitate și printre rechini. Mi-au plăcut dialogurile pe care le poartă în stările semi-conștiente. Prin cuvinte simple, este trasată în mare, direcția filmului. La un moment dat Louis își întreabă camaradul de ce Dumnezeu i-a ținut în viață tocmai pe ei, după căderea avionului în ocean. Vorbesc despre existența planului măreț, pe care ei nu îl înțeleg. Plan care va fi dezvăluit ulterior și lor, dar și nouă – el devine Unbroken.

Calvarul  ia totuși sfârșit, însă în alt mod. Se sfârșește aventura pe valuri și începe alta, cu mult mai intensă: prizonieri de război într-un lagăr condus de un japonez cel puțin neînțeles. Angelina Jolie reliefează foarte bine tipologiile umane brute, neșlefuite. Iar cadrul prin care ne arată cum sunt cu adevărat oamenii, este cel puțin interesant. Mi s-a părut un film profund, cu o muzică foarte fină și dialoguri adevărate. Cât de mult poate fi înjosit un om și cât de sus se poate ridica? Este un film pe care îl recomand cu căldură celor care cred în iertare și în voință. Filmul rulează în cinematografe din 16 ianuarie și este distribuit de RoImage.
Pentru mine, Unbroken a fost un film de 8 din 10.

Singurul lucru care îi deosebeşte pe învingători de învinşi este că învingătorii acţionează!

5 gânduri despre „Unbroken, un film după o poveste reală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus