Hunger Games [lung metraj]

Filme9Comentarii

Ești aici:··Hunger Games [lung metraj]

Suntem într-un viitor nedefinit. Viitor care suprinde momentele de după revolta oamenilor de rând, revolta înăbușită de cei puternici. Capitoliul, orașul viitorului, conduce acum lumea, lume împărțită in douăsprezece districte. Hrana a devenit acum bunul cel mai de preț, iar locuitorii districtelor sunt obligați să producă bunuri pentru Capitoliu. Și pentru ca oamenii să nu uite sub stăpânirea cui se afla, anual sunt aleși prin tragere la sorți doi copii care vor lua parte la un joc nebun: Jocul Foamei. Regulile sunt simple, douăzeci și patru de suflete, un singur câștigător. Ucide ca să nu fii ucis. Filmul este de excepție, însă cartea este o capodoperă pe care v-o recomand cu deosebită căldură.

Pentru mine a fost un film de 8 din 10.

Săracul are senzații de foame, bogatul are foame de senzații.

9 gânduri despre „Hunger Games [lung metraj]”

  1. Mie mi-a placut foarte mult, este un film care suprinde foarte bine intamplarile din carte, din primul volum. Daca ar fi fost dupa mine, primul volum al cartii ar fi trebuit sa fie facut in doua parti de film. Mie mi s-a parut foarte bun filmul, dar l-am judecat cu cartea citita.

 1. Mi-am trecut cartea pe lista de citit :) Nu de alta, dar am simtit ca filmului i-a lipsit ceva si cred ca acel gol ar fi acoperit de carte, cred. Povestea mi se pare interesanta, ca principiu, si de multe ori, pe parcursului filmului, am simtit ca anumite lucruri trebuiau explicate mai mult sau aprofundate, tratate mai intens.

  1. Da, si eu am remarcat asta, insa niciun film nu are cum sa surprinda mai mult de 40% din detaliile cartii. Cartea este foarte buna. Cel putin primele doua volume. Al treilea este putin mai lent, dar la fel de bun.

  2. Cred ca doar Game of Thrones mi s-a parut ca a urmarit cartea satisfacator de mult si bine, insa ei aloca 10 ore pe volum, deci… :))
   Sper sa imi revina pofta de lectura :)

  3. Jur ca asta era contraexemplul pe care am vrut eu sa ti-l dau cand vorbeam de detalii film/carte.
   Asa este, zece ore nu sunt doua ore :)
   In plus, Martin se implica in mod activ in regie.

 2. Pai am vazut ca sunt 3 carti, o trilogie, vol 1 Hunger Games, vol 2 Catching Fire, si vol 3 Mockingjay, si am citit ca filmul are elemente din toate 3 volumele, desi eu nu am vazut filmul integral, desi incepusem sa-l vad si era OK, dar nu stiu ce am avut de nu l-am terminat de vazut nici pe asta. Prietena mea care a vazut si filmul si a citit si cartile mi-a zis ca in acest caz intr-adevar cartile sunt chiar mai misto decat filmul, si aduc si elemente informative si chiar interpretative in plus fata de film, care sunt chiar si alea autentic interesante, dar si filmul i-a placut, plus ecranizarea a fost facuta cu acceptul autoarei Suzanne Collins.

  1. Mie chiar mi-a placut foarte mult, dar eu am judecat filmul prin prisma informatiilor pe care deja le-aveam din carte. Pentru mine importante au fost punerile in scena. Eu actiunea deja o cunosteam.

   Filmul cuprinde in mare actiunea din primul volum. Doar din primul. Foarte putine elemente din celelalte doua sunt cuprinse in film. Si sunt cuprinse tocmai pentru ca filmul sa fie mai dinamic.

   Daca ai timp si placerea sa citesti cartile, trebuie sa o faci, din punctul meu de vedere :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sus